Tävlingar

Tävling: Vinn gratis Netflix i 6 månader

netflix-tavling

Efter att ha börjat använda Netflix så är man beroende. Det är så skönt att titta på serier, pausa och fortsätta titta när man sen har tid igen. Ibland är det lite fajt om vem som ska få titta – Olivia eller jag 🙂

Nu ska en av er få vinna gratis Netflix i 6 månader.

Eftersom det är den internationella kvinnodagen idag så tycker jag frågan nedan kan passa:

Skriv en kommentar om vilken kvinnlig karaktär/figur som är din favorit och varför?

Den 16 mars drar jag en vinnare.

Lycka till!

Grattis till vinnaren Sarah!

27 kommentarer

 • Jossan

  Jag skulle nog säga att det var/är Marilyn Monroe
  eftersom jag älskar att bära 50-60 tals klänningar,
  bandana och lyssna på skön rockabilly musik 🙂

  Ha en fortsatt bra helg! 🙂

 • Beth

  När jag var liten föll jag för Anne på Grönkulla. Trots hennes tuffa uppväxt såg jag en frispråkig tjej med härligt livlig fantasi och med stor charm och integritet som trodde på sig själv och såg positivt på framtiden. Hon kämpade, stod på sig och gav aldrig upp för att nå sina mål i livet. “Kan hon så kan jag!”.

 • Amanda Andersson

  Som den historienörd jag är så har jag alltid älskat Anne Boleyn. Hon var en oerhört stark kvinna som inte passade in under sin levnadstid och fick lida för det, är alltid så fascinerad av alla filmer, böcker och serier som görs om henne.

 • Camilla W

  Jag älskar starka kvinnor och tjejer, det är liksom givet att säga en av Astrids karaktärer.
  Så idag svarar jag från hjärtat RONJA RÖVARDOTTER.
  När jag var liten, eller tja, kanske elva år, så läste jag varenda bok jag kom över.
  Det var Astrid och Stephen King och Kitty-böcker och Sagan om Isfolket…
  En gång när vi var hos en släkting, så satte de igång filmen Ronja Rövardotter på VHS (ja, helt otroligt.)
  Jag blev helt betagen. Ronja var ju verklig!
  Jag ville också vara Ronja och vara modig och skrika vårskrik och ha en Birk.
  Nu blev det inte riktigt så.
  Men Ronja är en fin förebild för tjejer även idag.
  Och mina döttrar ska absolut få “lära känna” henne när de blir lite större.

 • Kia M

  Pippi Långstrump.
  Har en egen vilja, som inte alltid är den bästa. Men verkar klara sig ur dom mest konstiga situationer i alla fall.

 • Anna E

  Min kvinnliga förebild, kanske mest pga våra totala olikheter, är Lilla My. Till skillnad från min oroliga och lite tillbakadragna personlighet är hon inte rädd att säga ifrån och uttrycka sin åsikt om saker och ting! Hennes mod, självständighet och upproriska finurlighet motiverar mig att bygga upp även den sidan av mig själv, vilket förmodligen skulle göra både mig och min omgivning gott 🙂

 • Kristina K

  Oj, hjälp! Det finns ju så otroligt många kvinnor som är stora förebilder och favoriter. Om jag måste välja en, så lyfter jag fram Oprah Winfrey. Den kvinnan ÄR imponerande. Att resa sig från sin barndom, se framåt efter sexuella trakasserier, rasism och fattigdom och ta över världen på det sätt hon gjorde – det är makalöst. Och att sedan jobba för goda syften och att hela tiden ge människor kunskap och redskap för att utplåna misär och diskriminering osv, det är storslaget. Hon är fantastisk – hon, en av många, många andra underbara kvinnor.

 • Ester

  Jag skulle säga att Katniss Everdeen från Hungerspelen är en väldigt betydelsefull och inspirerande karaktär. I framtidens värld där allt från svält till diktatur råder finns det en ung tjej på 16 år som kommer att bli till personen som förändrar ett helt land. Hon offrar sitt liv för sin syster, blir tvingad till att döda eller dö i ett spel som är till för underhållning och kämpa för sitt liv bara för att komma hem till hennes familj så att hon kan se till att de inte svälter och bidra med mat. Jag tycker det är väldigt rörande hur en 16 åring kan se bort från sig själv och sätta alla andra före, deras säkerhet och välmående före hennes helt enkelt.

 • Nadia

  I barndomen var det Madicken, sen Kitty. Senare blev det väl Buffy.
  Jag kan inte direkt påstå att jag har någon förebild, varken manlig eller kvinnlig, men om jag ska välja en karaktär som faschinerar mig så blir det Nancy Botwin i Weeds! Härlig karaktär som är resursfull, stark och gör det man minst förväntar sig och allt hon gör gör hon i botten för sin familj. Som en arbetslös mamma kan jag definitivt känna en koppling till Nancy, även om jag aldrig kommer att sälja rekreationsdroger eller gifta mig med någon mexikansk gangster.

 • Ann-Kristin Bakken

  Just nu är det Gemma i Sons of Anarchy hahaha
  Där har vi en Madame som går efter sitt eget huvud och inte låter någon köra över henne.
  Hon vet var skåpet ska stå.

 • Anneli

  Jessica “Jess” Day i serien New Girl är min favorit, för att hon är både rolig, smart och verkar vara en snäll person.

 • Camilla Sandmark

  Lilla My i Mumindalen! Hon är egensinnig och går sina egna vägar. Är tuff, kaxig och inte rädd för någonting alls. Precis så som jag skulle vilja vara 😉 Har gillat henne enda sen barnsben och kommer att göra det livet ut!

 • Anja

  Florence Nightingale, en kvinna före sin tid. Kom på bra/fina/smarta saker som fortfarande fungerar. En kvinna som räddat många liv genom sin starka framtoning och läran om hygien. En sann kvinnlig hjältinna!

 • Anna

  Min kvinnliga förebild är min mamma! Hon är en stark kvinna som överlevde bröstcancer som 25-åring, samtidigt som hon genomgick en skilsmässa. Trots att hon blev ensamstående mamma till en 2-åring i och med skilsmässan, så fortsatte hon alltid att tänka på andra. Hon var med och startade en patientförening för patienter med bröstcancer och än idag, nästan 40 år efter hennes egen cancerdiagnos, fortsätter hon med stödsamtal till människor med cancer och deras anhöriga.

  Min mamma har lärt mig att om man vill göra eller förändra något så måste man jobba för det. Hon har varit både politiskt aktiv och kyrkligt aktiv och trots att hon sina åsikter, har hon alltid låtit och hjälpt mig och mina syskon att skapa våra egna åsikter och värderingar. När jag var lite tyckte alla mina kompisar att min familj var konstig då det var pappa som städade huset. Idag kan jag bara säga att BÅDA mina föräldrar var före sin tid och visade mig vad jämställdhet faktiskt är.

  En av de saker som hände under min uppväxt som fick mig att förstå hur fantastisk mina mamma faktiskt var, och fortfarande är, hände när jag var ca 10 år. Vi var på gudstjänst i kyrkan och mamma var kyrkovärd. När vi skulle lämna kyrkan såg jag att hon stod och pratade med prästen och en för mig okänd kvinna. När vi åkte från kyrkan hade vi den okända kvinnan med oss. Vi åt lunch med resten av familjen när vi kom hem och sen bäddades sängen i gästrummet till den okända kvinnan. I efterhand fick vi i familjen veta att inte ens mamma eller prästen kände kvinnan. Hon hade kommit till kyrkan då hon blivit misshandlad av sin man och inte visste vart hon skulle ta vägen. Mamma tog utan någon tvekan med henne hem till oss tills socialtjänsten kunde hjälpa henne. Jag kan verkligen inte komma på någon bättre kvinnlig förebild än min mamma!

 • Angelica

  Lätt Buffy – the vampre slayer. Hon har varit min följeslagare sedan unga tonår och följer med mig än idag. Från och med att Pippi Långstrump var “för barnsligt” blev istället Buffy den starka kvinnliga förebild jag behövde följa för att inse att vi också kan, minst lika mycket. Buffy har hela världens ansvar på sina axlar men överlever gång på gång. Hon lär sig under seriens tid att det är okej att luta sig på sina vänner i kampen som livet innebär. Faktum är att det alltid finns en lärdom i alla hemskheter hon går igenom – precis som det kan finnas med rätt perspektiv i verkligheten också. Jag antar att min ganska analyserande personlighet i början utvecklades ihop med Buffy och därför betyder hon hemskt mycket för mig.

 • Sarah

  Jag skulle, utan att tvivla det minsta, välja Astrid Lindgren.

  Även om hon har fått uppmärksamhet genom tiden var vägen till framgång inte lätt, – mestadels på grund av sitt kön. Men hennes framgång visar även för kvinnor runt om i världen att framgång är möjlig. Att hon dessutom gjorde detta tidigt på 1900-talet, innan kvinnor ens hade rösträtt, visar hennes starka karaktär och Sveriges dåvarande ynka sympati för det kvinnliga könet.
  Jag tror faktiskt att hon var den första som skakade om Sverige och fick dem att förstå att kvinnor inte bara var några värdelösa, hjärndöda sexobjekt utan människor. Människor som männen.
  Astrid blev även tryckt på tjugo-lappen och det må jag säga är jag ytterst stolt för. Hon gick igenom ett hårt liv, som inte många är medvetna av, för att få sina berättelser publicerade och för att ens bli accepterad i litteratur-sektionen som en kvinna.
  Tack Astrid,
  För dina härliga berättelser, anekdoter och oändliga inspiration!

 • Ingela

  Ree Dolly, tonåringen i Winter’s bone som får städa upp och hålla ihop kvarlevorna av hennes familj när hennes föräldrar som borde vara förebilder inte skött sig av olika anledningar. Hon jagar ekorre för att få mat ute i skogen och kämpar så att familjen inte ska bli vräkta. En stark och omtänksam tjej som fick växa upp för fort!

 • Natalie Kyrk

  Min kvinnliga förebild är Mia Skäringer som jag skulle kunna sätta många epitet på; Kloka, Coola, Fräcka, Roliga. Senast igår publicerades en av hennes debattartiklar på Aftonbladet. I debattartikeln lyfter hon fram vår (kvinnors) ständiga het kring dieter och vårt mixtrande med våra kroppar. För mig är Mia Skäringer en stor inspirationskälla och jag hade väldigt gärna velat äta lunch tillsammans med henne och höra vilka hennes kvinnliga förebilder är.

 • Ninnie Karlsson

  Min kvinnliga förebild är Elaine Eksvärd.

  Hon har stött på mycket motgångar för att hon varit ung och kvinna, men med sina kunskaper i retorik och sitt intellekt kunna “strypa” dessa verbalt. Och hon berättar gärna för andra kvinnor hur de kan bemöta “gubbarna” på bästa sätt!

 • Jennie

  Jag älskar Ellen De Generes, för att hon är så fantastiskt rolig men ändå skarp på ett mycket bra och humoristiskt sätt. Hon står upp för både kvinnors rättigheter men även homosexuellas rättighter. Så himla härlig person!

 • Vanja

  Jag tänkte direkt på min fina kusin, det är min bästa vän och finaste kusin. Jag gillar allt med henne, och hon är en mycket klok människa. Min fina kusin Anna! 🙂

 • Anna

  Min kvinnliga förebild och idol heter Alicia Moore, mer känd under namnet P!nk. Hon inspirerar mig varje dag, i allt hon gör, vilket hon gjort i 13 års tid. En fantastisk kvinna som inte bara skriver fantastisk musik, hon vågar även stå för vad hon tycker och ger alltid 100% i alla situationer. Hon är en kvinna som aldrig skulle svika någon eller döma någon, utan hon är äkta. Hon är på riktigt. Detta är kanske också anledningen till varför hon 2013 utsågs till “Women of the year” i USA. Mer P!nk åt folket!

  🙂

 • Helena L

  Hej Mia!

  Min kvinnliga förebild är Emil i Lönnebergas mor,
  Att hantera den pojken är en utmaning som är stor.

  Trots alla Emils hyss och massa bus,
  Håller sig hans mama lugn i sitt hus.

  Med netflix stora utbud på min television,
  Kan jag fortsätta att imponeras av denna person.

  Trevlig helg!
  Helena

 • Anna

  Hej
  jag tänkte efter en stund och bestämde mig för den underbara kvinna som får mig att skratta varje kväll.
  Jag tror att vi alla kan känna igen oss lite grann i hennes karaktär fast vi aldrig skulle erkänna det. Jag har haft många förlösande skratt och ser fram emot varje stund som jag har tillsamman med henne och hennes familj.
  Och den kvinnan är Hyacint i Skenet Bedrar…Lady of the house speaking.
  Kanske att serien finns på Netflix? i så fall vet jag vad jag ska göra om jag vinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.