Tävlingar

Tävling: Vinn biljetter till Kolmården & Bamses Värld!

Bamses Värld på Kolmården

Bamse bor sedan 2015 i Bamses VärldKolmården och i år firar Kolmården Bamses födelsedag!

Nu har du chansen att vinna entrébiljetter till hela familjen – 2 vuxna och 3 barn (under 3 år går alltid in gratis) till ett värde av 2000 kr.

Så här gör du för att tävla:
Svara på frågorna nedan i en kommentar här på bloggen.

 1. Hur gammal blir Bamse i år?
 2. Motivera varför du vill åka och träffa Bamse och hans vänner i sommar så har du och din familj chans att vinna biljetter till Kolmården.

Tävlingen pågår till den 3 juni kl 20.

Lycka till!

Stort grattis till vinnarna JEPPE&JULLAN!

72 kommentarer

 • Lina

  Åh vilken fin vinst 🙂

  Bamse fyller 50 år i år!

  Jag skulle vilja överraska min son som precis blivit storebror med en dag med fokus på bara honom! Sen fyller han även 6 år snart! Så vore en fin 6-årspresent.

  Håller tummarna!

 • Jessica Sundberg

  Bamse blir 50 år! Jag har växt upp med Bamse, sett varenda film, läst varenda tidning och varenda bok. Mina barn blev tidigt introducerade för denna superbjörn och det är en stor favorit! Att få åka hem till honom och besöka hans värld skulle vara en upplevelse för hela familjen. Att samtidigt få se djur är bara extra bonus!

 • Karin

  50 år i år, skulle vara så roligt att överraska barnbarnen med denna vinst! Bamse är en favorit för både stora och små!

 • Frida

  Grattis Bamse 50 år! Bamse bamse världens bästa bamse…tillsammans med Kolmården, djuren och självaste Bamses födelsedagskalas blir det världens bästa överraskning till familjen!

 • Elin Karlsson

  Bamse blir medelålders, 50 år.
  Jag vill ta med min extended family aka mina syskonbarn på en riktig bushelg. Jag vill gärna åka dit men tror jag behöver ha med mig en yngre generation för att våga leva ut i Bamsevärlden.

 • Åsa H

  Svar 1 = 50 år

  En favorit som jag själv läst mycket om och som jag sedan har introducerat barnen i.
  Att få komma och se honom i verkligheten skulle vara en höjdare !
  Hoppas på tur !

 • Annica L

  50 år blir Bamse.

  Dottern såg reklamen om Bamses värld förra året och blev lyrisk, har tjatat så om att få åka och besöka Bamse och alla hans vänner.

 • Kristiina

  Hej!

  1) Bamse fyller 50 år i år.
  2) Ett äventyr för stora och små, att Kolmården besöka få.
  Bamse och hans vänner är de bästa ,
  men besöket skulle ju innefatta så mycket mer av det mesta.
  Riktigt sommarlovs häng, hoppas familjen får åka som ett gäng.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning,
  Kristiina.

 • Lisen

  1. 50 år.

  2. Motivering:
  Bamse är lilla sonens stora idol, en vinst skulle utbringa ett stort glädjevrål. Denna lilla björn så vis och klok, sonen slukar snabbt vartenda Bamsebok. Själv har jag vuxit upp med denna fina sagofigur, och vilken härlig bonus att på Kolmården få se alla fantastiska djur!

 • Helena

  Bamse fyller 50 år!

  Vill så gärna vinna så barnen får träffa världens snällaste björn o alla andra fina djur på Kolmården!

 • Emelie Hassel

  1. 50 år

  2. Vi är gamla prenumeranter,
  som vill bli gratulanter !
  Att så gammal är,
  björnen som vi håller så kär !
  Hipp hipp hurra !
  Tillsammans med honom vill vi va’ !

 • Kikki Hellkvist

  När Ali kom från Somalia 16 år gammal tog vi som fadderfamilj med honom till Kolmården. Detta är 25 år sedan och Ali har gift sig och fått fyra underbara barn. Han har berättat mycket för barnen om denna vistelse – som han aldrig glömmer. Nu skulle jag vilja överraska hela familjen! Kram

 • Kikki Hellkvist

  Bamse fyller 50 år. När Ali kom från Somalia var han 16 år och vi som fadderfamilj tog med honom till Kolmården. Nu har Ali gift sig och fått fyra barn. Han har berättat mycket om denna utflykt för sina barn. Nu önskar jag överraska dem alla med en oförglömlig vistelse på Kolmården. Kram!

 • Sandra

  Bamse blir 50år vi är en familj på 6 personer och alla älskar bamse och hans vänner. Skulle vara så kul att vinna och få åka och träffa alla i bamsevärlden.

 • Hanna Jakobsson

  Bamse fyller 50 år!

  Vem kan motstå världens starkaste björn och hans härliga gäng?
  Här hemma stämmer gärna hela familjen in i Bamse-låtens refräng!

  Barnen lyssnar med spänning på varje saga,
  Speciellt när Bamse och vännerna efter tjuvar måste jaga!

  Tänk vilken lycka att få träffa sin idol och säga hej!
  Det skulle bli sommarens höjdpunkt för både barnen, mannen och mig!

  Ja hela familjens längtan är stor,
  Att få hälsa på där Bamse och hans vänner bor!

 • Sandra Johansson

  Bamse fyller hela 50 år !:) Jag skulle så gärna vilja åka med min dotter, sambo och syskonbarn i sommar . Pga en vattenläcka i vårt hus har vi dels pga ekonomin inte kunnat åka iväg på så mycket roligt och tyvärr har den mesta av tiden gått åt till att åtgärda detta . Nu kommer lillasyster i slutet av sommaren så det vore superkul att kunna åka och hälsa på Bamse och alla djuren på kolmården med stora tjejen innan dess 🙂 Självklart skulle vi ta med syskonbarnen också som är helt tokiga i Bamse och aldrig varit på kolmården förrut!

 • Marcus

  Svar: 50år
  Motivering:
  Kolmården höjer sommarens kvalité,
  från att vara medioker till att bli succé!
  Med nybyggt hus har föräldrarna varit tråkiga och byggt och byggt & genom det så ekar det nu nästan tomt i börsen,
  Ett glädjande äventyr på Bamses Värld i sommar med hela familjen är det vi känner fattas, och skulle verkligen uppskattas.

 • Maria / Lady Thirty

  Åh vilken lycka att vinna den här tävlingen!

  Bamse fyller 50 år i år!
  Mina föräldrar började prenumerera på tidningen när jag bara var 1 år (1977) 🙂 Så himla kul att kika i de gamla tidningarna som faktiskt finns kvar!

  Just för att Bamse har varit en stor del i min uppväxt och faktiskt även inspirerat mig i mitt tecknande så skulle det vara roligt att få vinna den här tävlingen och liksom sluta cirkeln med att låta mina barn få träffa Bamse!

  Jag håller tummar och tår för att min familj ska vinna 🙂

 • Anna Andersson

  Värdens snällaste och starkste björn, Bamse, fyller 50 år

  Vår familj älskar djur och hade varit lyriska av att få möjlighet att besöka Sveriges bästa djurpark. Det är många år sedan vi besökte Kolmården sist, och vi längtar tillbaka. Det vore också roligt att besöka Bamses värld. Själv väckte jag upp med prenumeration på Bamse tidningen och mina barn fick tidigt både läsa om Bamse och se filmer. Hoppas på att vinna och få lov att dela glädjen med min familj.

 • Ellinor

  1.Hipp hurra för Bamse, 50 år!

  2. Jag lärde mig läsa redan som 4-åring bara för att kunna läsa mina Bamse-tidningar själv. Helt utan vetskap om det så är det nu min 3-åring som kämpar på för att kunna läsa sina tidningar själv. Jag skulle så gärna vilja ge henne upplevelsen att gå på Kolmården och Bamses värld som uppmuntran och pris för hennes slit!

 • Johanna

  Han fyller 50 år, vilket man inte kan tro. Han ser ju rätt fräsch ut
  Vi älskar bamse och Kolmården. Att få träffa idolen och hälsa på djur är winwin för oss. Denna sommar har vi inte råd mer än måla om huset så detta skulle vara grymt.
  Kram

 • Maria

  Bamse fyller 50 år i år! Grattis!

  Idag fyller min dotter 2 år, det har varit fantastiska härliga år, som det är med en liten älskad sladdis.

  Hennes äldre syskon är numera tonåringar och de har läst bamse allehopa. Det var alltid en höjdpunkt när bamsetidningen kom i brevlådan.
  Vår lilla dotter har ännu inte börjat läsa bamse, men jag har en hel låda samlade tidningar i källaren som vi ska ta fram om några år.

  Kolmården är helt otroligt roligt för både liten och stor. Delfinuppvisningen och rovfågel showen. Linbanan är också en fantastisk upplevelse.
  Det är så roligt med en sladdis för nu får vi som föräldrar uppleva det här igen. Hoppas vi får åka med vårt lilla födelsedagsbarn till Kolmården i sommar.

  Kram

 • Sandra

  Han blir hela 50 år
  Nytt jobb för mig vilket innebär noll semesterdagar. Så ett gratis besök till parken vore helt underbart. Kan jag i alla fall göra något kul med tjejerna mina 🙂

 • Gisela Sundbäck

  Vilken möjlighet!

  Bamse blir 50år i år.
  Jag skulle vilja överraska min dotter som är besatt av Bamse med en resa dit i sommar.
  Jag själv prenumererade hela min uppväxt på Bamsetidningar och nu gör även dottern det, hon är 4år gammal och tillsammans lär vi oss något nytt och bra för varje tidning som kommer!

  Vi båda längtar efter att få träffa Bamse och hans vänner någon dag!

  Vi håller våra tummar
  // Mamma Gisela och Wilhelmine 4år

 • Nadja

  1. Bamse fyller 50 år, HURRA HURRA!
  2. Jag får två små gäster från USA i sommar. Det vore underbart att få presentera vår starka och ödmjuka Bamse för dem – en vänlig kraft att räkna med!

 • Robert

  Rolig tävling! Bamse fyller 50 år.
  Skulle vara roligt att ta med min grabb och hans kompisar på ett roligt äventyr då vi ska ha en veckas killsemester i sommar! Dom skulle bli så överraskade!!

 • Therese

  Bamse fyllde 50 år i år
  Jag vill så gärna vinna för att göra ett äventyr med barnen och mina föräldrar. Barnens mormor och morfar bor sååå otroligt långt bort så det skulle vara såå kul att få göra något roligt och minnesvärt tillsammans❤️

 • Anneli

  Bamse fyller 50 år!
  Bamse har funnits med i både min och makens värld så länge vi kan minnas. Barndomsnostalgi på hög nivå! Även våra barn är uppväxta med Bamse, i form av filmer och hundratals serietidningar. Vi är stora Bamse-fans alla 4 och skulle hemskt gärna vilja träffa honom personligen på Kolmården!
  Dessutom har vi aldrig varit på Kolmården, så det skulle kännas som en dubbel vinst att vinna detta fina pris!

 • Irene A

  50 år han blir.
  Alla älskar vi bamse så snäll o rättvis, ett besök i hans värld i år skulle bli dubbel kalas för mig o mina barn.

 • Jannike Brankell

  Bästa björnen Bamse fyller 50 år i år!

  Vi bor nästan granne med Kolmården men har inte haft råd att åka dit med våra två tjejer. Lite tufft när grannfamiljerna har årskort och är där flera ggr per säsong. De har ju berättat för äldsta dottern om hur rolig Bamses värld är! Så fribiljetter vore en riktig stjärnvinst för oss och barnen skulle få komma ut på ett heldagsäventyr i sommar <3

 • Hanna Mattsson

  1. Bamse blir 50 år i år!
  2. Tänk att få fira Bamse i hans egen värld! Jag har vuxit upp med Bamse och nu växer min son upp med honom. Bamse blir aldrig gammal, är alltid den mest underbara honungsälskande björnen som vi alla älskar.

 • Robert

  1 Bamse fyller 50 år

  2 Min dotter älskar Bamse och det här vore den perfekta överraskningen till henne. Det är också en otrolig bonus att få se alla djuren. Sen har min dotter en revansch att utkräva på linbanan. När vi var där för många år sedan vågade hon inte åka linbanan medan hennes bror vågade. Detta är en sak som fortfarande lever kvar och vore kul att få åtgärdad

 • anluk

  Bamse fyller 50 år.

  Delfiner, björnar och exotiska djur
  Getter, Tigrar och ormar i glasbur
  I många år har jag hört barnen tjata
  Om att det vill åka bil på en safarigata
  Allt detta i ett paket jag på Kolmården kan få
  Och även bamse vi skulle få träffa på
  Hela familjens stora dröm skulle bli sann
  Om jag denna fina vinst vann

  Hillevianna@hotmail.com

 • Viktor Eriksson

  Bamse fyller ju 50 år ! Jag vill överraska min sambo dotter och kusinbarn med ett besök till kolmården och Bamses värld. Min sambo vill så gärna göra något med dottern innan lilla lillasyster kommer i slutet av sommaren. Vår tjej är helt tokig i djur och framför allt Bamse , eller okej, lille skutt i hennes fall 🙂 då vi precis som tidigare år knappt har semester ihop i sommar vore det extra skoj att kunna göra något tillsammans den lilla veckan vi faktiskt har! Håller tummarna

 • Carina Henemo

  Bamse fyller 50 år i år!
  Skulle vilja ta med familjen på en oförglömlig dag! Minstingen Lisa vill att vi läser Bamse varje dag och hon älskar filmerna! Hon säger att hon och storasyster Maja har björnnamn efter som de heter nästan som Nalle-Maja och Brummelisa, men Eeeeemil då (storebror) han bor ju i Katthult 🙂 Håller tummarna att vi får en mysig dag tillsammans med Bamse och alla vilda djur!!

  Kram, Carina

  http://www.matparlan.se

 • Linda

  Bamse fyller 50 år i år!
  Jag skulle vilja vinna och överraska min familj med ett besök! Efter ett år med många “uppförsbackar” så hade familjen behövt komma iväg och göra något roligt tillsammans, och mellersta pojken kan få lämna sin napp till bamse!

 • Isabel Hoffmann

  Bamse fyller hela femtio år wihooo!!!

  Jag skulle älska att vinna detta pris till min bror o hans familj. De har tre underbara barn och ännu ett är påväg om några månader. När de är många i familjen är det svårt att ha råd med sådana härliga resor med underhållning. Detta skulle bringa de lycka och glädje att se alla deras små barn springa runt och träffa bamse samtidigt som de kan roa sig med god mar oxh underhållning:) hoppas innerligt att jag vinner för att kunna dela denna glädjen till min bror och hans fina familj.

 • Ana Zeric

  Bamse fyller 50!

  Min familj och jag har aldrig varit i Kolmården. Barnen älskar Bamse (vem gör inte det för att han är världens snällaste och starkaste björn?!) och det skulle vara väldigt roligt för oss allihopa att få möjlighet att uppleva Bamses värld.

 • Helena Lindberg

  50 år! Min 2 1/2 åring älskar Bamse och skulle bli överlycklig om han fick träff Bamse. Jag har endas besökt Kålmården en gång när jag var 8 år så det är på tiden att jag gör det igen. Nu är jag 40 år!

 • Ida

  Bamse fyller 50 år!

  Jag skulle vilja överraska min dotter Tuva med denna resa. Hon blev storasyster nyss och det har varit en omtumlande tid för oss alla. Att få åka till till Kolmården vore en fantastisk present att ge till henne!

 • Janne

  1. 50 år

  2.
  Som förälder som läste Bamse som ung
  återvänder jag nu genom mina barn till denna kung
  som fyller 50 år i år
  denna sagolika vår

  Kronan på verket vore ju en tur
  till Kolmårdens all lek och djur –
  precis som mina föräldrar en gång tog mig med
  Ska Miashopping bli vår lyckas smed?

 • Anja L

  Bamse fyller 50 år i år!
  Vore helt underbart att kunna åka hela familjen på äventyr på Kolmården och ett besök hos Bamse. Med 4 barn och 2 vuxna i familjen blir inträden dyra, detta skulle förgylla familjens sommar och skapa minnen för livet. En kram av Bamse är för en femåring som att ta USA:s president i hand för vuxen. STORT. Både barn och vuxna skulle jubla över ett härligt äventyr med BAMSE och vilda djur.

 • Tilda

  Bamse fyller 50 år! 🙂

  Jag hade tagit med min familj på det och jag är bombsäker på att min lillasyster som är 6 år hade älskat ett äventyr på Kolmården. Samt hade det varit underbart med en dag med nära och kära!

 • Paola Allegrini

  50 år!

  En sån där härlig familjeutflykt man gärna gör varje sommar, men som inte blir av när den skrala semesterkassan inte tillåter det. Själv har jag stora barn nu, men jag skulle så gärna vilja vinna detta till min syster och hennes barn. Bamseälskare är vi alla – såklart – och att få glädja med denna överraskning vore alldeles, alldeles underbart 🙂

 • Daniel Olausson

  Bamse fyller 50 år.

  Vi vill besöka världens starkaste björn såklart, han har varit familjens idol från start.
  När jag frågar barnen vad de vill göra på sommaren, hoppas de på att träffa Bamse igen.
  Vi träffade denna Björn på en fiskedamm,
  Hade vart roligt att se hur han bodde minsann!
  Ingen har varit på Kolmården här,
  Resan skulle bli populär!

 • Katja Själander

  1. Bamse fyller 50 år

  2. Till Sverige kom jag som tonårs invandrartjej.
  Och Bamse var helt obekant för mig…

  Men vi blev goda vänner på klassresan till Paris –
  Ett livslång vänskap på alla sätt och vis
  Busschauffören hade med sig massa filmer – en hel hög.
  Klasskompisar de ropade att endast Bamse dög!

  Så det blev mycket Bamse under flera långa mil.
  Jag gillade hans snällhet, mod och stil!
  Jag kände att jag föll direkt för Bamses charm.
  Jag minns den första känslan – mjuk och varm!

  Nu är jag 40 och egna barn jag har.
  Men varma känslan finns för alltid kvar.
  Söner älskar Bamse precis som vi.
  Att vara snäll och inte slås är familjens melodi.

  Och vinner vi så ska vi ropa ”Heja Bamse!” med detsamma –
  tre glada söner och en lycklig mamma!

 • Jeppe&Jullan

  Bamse fyller 50 år! Hipp Hipp Hurra!

  Läser en hel del bloggar och slås ofta över att vi bor “mitt-i-ingenstans”. Närheten och dagsutflykter till de större parkerna finns liksom inte på våran karta. Eller jo, i kartboken förstås. 120 mil söderut. Fast vi har nära till annat – orörda och kalla (burr!) älvar, myrmarker som lyser gult av hjortron, fjälltoppar och ett rikt djurliv utanpå knuten. Det sistnämnda älskar barnen, att se på älgarna som passerar, fåglarna som flyger och vaken i älven. De fascineras av naturen och älskar djuren. Jesper, 5 år vill åka karusell. Han vill åka karusell så innerligt att han bad pappa köra “super-fort-och-svänga i backarna” med skotern i vintras. Anledningen? Så känns det visst att åka karusell, tror han. Och han drömmer om att flyga flygplan och bo på hotell, för en vän skvallrade att man får äta plättar till frukost på hotell. Hur bra?! Lillasyster då? Hon älskar Bamse och Lilleskutt så det värker i hjärtat och allt det övriga är bara en jublade, lycksalig bonus.

  I sommar ska vi göra det där. Vi ska flyga ner till Stockholm. Vi ska hyra en bil och spendera några dagar i södra Sverige. Hälsa på lite vänner och se om “de ser likadana ut som oss” (citat Jesper, 5 år). Att kunna toppa med en dagsutflykt till Kolmården vore obeskrivligt. Plånboken är inte så stor men drömmen är desto större. På Kolmården finns allt det där de älskar, mina goa ungar – Bamse, Karuseller, naturen och det rika djurlivet. Och djur som vi aldrig någonsin ser spatsera förbi utanför husknuten uppe i Norrbotten. Sommarlycka!

 • Jenny Olsson

  50 år blir Bamse!

  Bamse älskad utav lilleman,
  Stark och snäll minsann!
  Lilltjejen gillar lilleskutt så söt,
  Äter hellre morötter än gröt!
  Pappa lik skalman är,
  Mat och sovklockan han gärna med sig bär!
  Pannkakor och dunderhonug är min grej, skulle garanterat bli Farmors favotittjej!
  Hoppas nu på en lång resa till våra vänner som vi aldrig har mött förut,
  Önskar att tävlingen får ett lyckat slut!

 • Nathalié - Mamma till Charlie

  Bamse fyller 50 år i år :).
  Dottern älskar bamse och djur, så detta hade varit en perfekt överraskning i sommar! Det är inte slltid lätt stt hitta tid eller energi till olika aktiviteter när man är ensamstående, så detta hade varit perfekt i sommar för oss :). Hade tagit med min syster och hennes son, så hade vi fått en rolig upplevelse att minnas :).

 • Sjuksyrran

  Bamse blir 50 år i år.

  Har jobbat heltid och pluggat på halvtid sen i höstas, och förutom att jag är helt slut så saknar jag att umgås med mina barn, utan vardagens måsten. Många aktiviteter med barn är lite småtrista (förlåt, men så är det ju!) men djurparkshäng och Bamsekul är verkligen genuint roligt för hela familjen! Hoppas hoppas!

  Håller tummarna, tack för en inspirerande blogg! <3

 • Anne

  Bamse fyller 50 år
  Trots att vi bor ganska nära Kolmårdens Djurpark har det inte blivit att besöka det. Skulle vara kul för familjetid en hel dag på Kolmårdens Djurpark

 • Amanda

  1. Svar: 50 år!
  2. Skulle bli så glad om mina barn, som har två studerande föräldrar, skulle få göra något kul sommar. Då vi studerar finns varken mycket pengar eller tid till våra barn, skulle vara underbart att göra något iallafall! 😀

 • Tommy

  Hej hopp!!

  Den lilla björnen fyller 50år, respekt!

  Jag älskade Bamse när jag var liten, framförallt Skalman som var min favorit med alla hans uppfinningar och spännande manicker.
  Sen några år tillbaka är jag själv pappa till en underbar pojk, som nu älskar Bamse. Och för honom är det just Bamse som är favoriten.
  Det skulle vara rent magiskt att få ta med mig familjen till Kolmården i sommar och träffa Bamse, Skalman och alla de andra som formade stor del av min barndom och som nu håller på att göra detsamma med min son.
  Sen blir det förhoppningsvis lite tid över för att hälsa på alla fina djur.

  Ha det fint!
  Tommy

 • Katharina Håkanson

  Bamse blir 50 år i år!
  När vi vill se djur i original är Kolmården vårt självklara val. Med rätt svar kan vi få, en underbar dag med våra små. Snurrande honungsburkar, äventyr, godiståg…vilka ingredienser. Vår leklust vet inga gränser. Vinner vi firar vi med ett Bamsevrål, för Bamses värld är vårt favoritresemål!

 • Marcus

  Bamse blir 50 år I år.

  “Jag vill pröva, upptäcka, njuta och se
  allt fantastiskt på Kolmården, utan entré.
  Ett dygn fyllt av äventyr, bland festliga djur.
  Med Miashopping blir det våran tur!

 • Marcus

  Bamse blir 50 år i år.

  Jag vill pröva upptäcka njuta och se
  hur Bamses värld kan ge livskvalité.
  Med festliga djur piggas vi upp
  och in går vi gratis med hela vår grupp.

 • Malin

  1. 50år
  2. Inget skulle göra mig så glad,
  som om jag till vinnare blev vald.
  Hela familjen älskar ju Bamse och hans vänner,
  de är iallafall så vi känner.
  Ett sommaräventyr vi länge ska minnas,
  Bamse ska alltid i våra hjärtan finnas.

 • Ingela

  50 år, grattis Bamse!

  Mot Kolmården önskar jag vi bilen styr,
  för nya upplevelser och äventyr.
  Med våra biljetter till Bamseland,
  går jag mot kassan med barnen i hand.
  Detta är en dröm som bara kan bli sann,
  om det blir vi som resan dit vann.

  Kram Ingela

 • Madelen

  Bamse fyller 50 år .

  Hade verkligen behövts åka i väg med min lilla familj och tänka på annat ett slag o få en bra sommar trots allt. Igår kom vår lilla familjevän som blev 7år till himlen. Vår lilla kisse katt. Sonen på 5 år blev helt förstörd o varit så ledsen med många frågor o funderingar o bröt ihop, såhär ledsen har vi aldrig sett honom! Nu hoppas ja vi kan få honom gladare igen o tänka på annat . Hans dröm är att få åka till Kolmården då Bamse är hans favorit + att lillasyster har precis upptäckt utklädda figurer o djur o tycker de är skojiga O intressanta
  Vi håller våra tummar så denna sommaren kan börja bättre .

 • Annika Nilsson

  1) 50 år
  2) Jag minns som liten tjej när jag fick åka till Kolmården en sommar! Det var mitt livs äventyr! Till och med när jag som vuxen var i Kenya på safari, så tänkte jag: den där helgen på Kolmården, som barn, var nog ändå bättre! Nu vill jag att den yngre generationen ska få uppleva samma magiska känsla!

 • Håkan W

  1. Han fyller 50 år!! 🙂
  2. Jag skulle vilja träffa Bamse och hans vänner och se om de rör sig som i de gamla tecknade filmerna, så samma rörelse upprepades 100 gånger när de gjorde nånting.
  Min son vill nog mer åka dit och träffa och krama dem. 🙂
  Att sen kombinera Bamses värld med övriga Kolmården kommer bli en alldeles underbar familjedag för mamma, pappa och barn. 🙂

 • Cecilia Dahl

  Vår bästa vän är ung som en nötkärna – på 50 bast.

  Jag vill ta med sonen på fem år till Kolmården och Bamse för:
  * Bamse lärde honom läsa genom sina underbart spännande äventyr. I början var det jag som läste men nu plöjer han tidningarna själv.
  * Skalman lärde honom äta fisk – Sköldpaddor älskar fisk och det finns ingen smartare än Skalman. Nu kallar vi fisk för smartmat här hemma ;-D
  * Lille Skutt inspirerade sonen att våga utmana sina rädslor. Vilket har varit viktigt då vi gått på lekterapi för hans spruträdsla. Då har Lille skutt gosisen hängt med varje gång.

  Ja det skulle vara underbart att hälsa på våra “vänner”.

 • Ann-Marie

  Bamse fyller 50 år!

  Jag hoppas på lite tur då hela familjen älskar djur.
  Att till Kolmården få en resa skulle medföra att familjen skulle jubla sig hesa.
  Barnen skulle även bjuda på glädjevrål då Bamse är deras stora idol!

 • Carina Kero Esberg

  1. Bamse fyller 50 år i år!

  2. I Kiruna duggar Bamse-citaten tätt
  på Bamse och hans vänner blir sonen aldrig mätt
  “Den som är stark måste också va snäll”
  och gissa vad vi läser varendaste kväll
  Jag minns när han satt fast i en hink och bara skrek
  och jag undrade vad det här kunde va för någon lek
  – Jag skulle leka Skalman, var hans självklara svar
  men han fastnade i skalet, och där satt han så rar
  Från Kiruna till Bamse är vägen ganska lång
  Men han drömmer ofta om att få åka dit nån gång!

 • Angelica

  Bamse fyller 50 år 🙂
  Jag skulle hemskt gärna vilja ta med mina döttrar till Kolmården och Bamses värld. Vi har haft ett tufft år med långa dagar på dagis och nu när det är sommar och vi är lite lediga vill jag gärna att vi ska kunna göra det bästa av det genom att hitta på skojiga saker och vad är inte bättre än ett besök i Bamses värld när båda barnen älskar Bamse? Vi skulle bli jätteglada om vi fick chansen att åka för tyvärr finns inte ekonomin till det just nu.

 • Anna Rundqvist

  Bamse fyller 50 år 🙂
  Bamse, så många kvällar vi läst din bok som vi fick av morfar <3
  Den är spännande, äventyrlig och rolig!
  Du är en stark och snäll björn.
  Vill så gärna hälsa på dig och dina vänner på Kolmården i sommar.
  Morfar får titta på oss från sitt moln på himlen <3
  Det skulle vara sååååå roligt!
  Hälsningar Joline 8, Simon 5, Mamma Anna och Mormor Lillan

 • Anja Håkanson

  Bamse fyller 50 år!

  Ylva fem och Sabina åtta. Djurälskande tjejer utan måtta. Till Kolmården längtar både stora och små ungar, där kan vi umgås och roa oss som kungar. Tänk att få förgylla sommaren på detta vis, vilket härligt pris!

 • Mikaela

  Bamse blir 51 år i år.
  Jag skulle vilja åka till kålmården med min son han Älskar bamse och alla djur, så vore roligt att ge honom en överraskning såhär under semestern

 • Gerd Bergströöm

  Bamse blir 50 år i år.

  Vi är två pensionärer som gärna skulle vilja ta med 2 grannbarn till Kolmården, för dom kommer aldrig ut på något kul alls för det finns inte pengar till det i familjen tyvärr 🙁 Hoppas på vinst så vi kan förgylla en dag för dom <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.