Mat och bak

Matupplevelse i Prag

prag_13

mat_prag

Jag älskar mat och när jag är ute och reser gillar jag att äta på restauranger som fått en utmärkelse i Michelin-guiden. I Prag blev det La Degustation.

Vi åt en avsmakningsmeny med 11 rätter men tillsammans med alla extra rätter och aptitretare så blev det säkert 18. Av alla dessa rätter var det två jag inte åt upp (men självklart smakade jag). Det var sniglar och glass gjord av svamp. Sniglarna fick mig att tänka på de som slemmat runt i vår trädgård hela sommaren och svamp är ingen favorit förutom kantareller. En efterrätt ska smaka sött – inte som en svampskog.

Det konstigaste vi serverades var nog torkade kaninöron (första bilden i kollaget) och hjärtat från en duva (bilden nedanför).

En upplevelse som jag tycker en matälskare ska prova! Det var dessutom väldigt prisvärt om man jämför mot liknande restauranger i Sverige. Vi betalade ca 1000 kr för maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.