Utanför ämnet

Bloggare i modekedjornas styrelse?

Jag hittade en intressant krönika skriven av Mats Wallin som är VD för Ymer Reklambyrå som jag måste länka till.

“Vad väntar modekedjorna på? Dags för någon av de unga framgångsrika modebloggarna att ta plats i en styrelse. En modebloggare som kunder och media lyssnar på borde vara som klippt och skuren. Sigrid Dahlberg-Krajewski, 17 år, har 25 000 unika besökare i veckan. Johanna Ögren och Eleonore Nygårds är också mycket framgångsrika. Om en modebloggare går över till en styrelsepost försvinner naturligtvis den personens oberoende och riskerar förstås att inte vara en trovärdig och neutral bloggare, däremot försvinner ju inte vederbörandes kompetens. En styrelsepost kan bli en karriärväg för unga skickliga kvinnliga modebloggare.”

Läs hela krönika här

ps. Läs även kommentarerna till krönikan. Jag håller med “att ställa dumma frågor”!.

Uppdatering 061215
Nu har Mats svarat på frågan om vad han menar med “dumma frågor”. Läs här

5 kommentarer

  • Mia

    Tjo fröken!
    Läste och tyckte om också. Men jag håller nog inte med om “dumma frågor-grejen”…förutom att det var “dumt formulerat”. Det är ett vedertaget begrepp i akademiska kretsar (och lite överallt) att man försöker pusha studenter med att de “ska ställa dumma frågor” – alltså motsatsen menat, d v s att “ingen fråga är en dum fråga” utan är ett sätt att lära sig på! Tror nog att det är detta Mats syftar på….hoppas jag! Bra länkning, förresten:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.