Kattungen Frida
Utanför ämnet

Vi har adopterat två katter!

Frida och Pelle

Förra lördagen hämtade vi hem två katter – Pelle och Frida 🙂 De bodde hos en familj utanför Södertälje som tyvärr har börjat känna mer och mer av allergi och ville inte riskera att det skulle bli värre.

Vi har pratat om att skaffa katt ganska länge och har ofta titta på annonser på Blocket tillsammans med barnen. Just nu i Corona-tider verkar alla vilja skaffa husdjur och jag såg via Google Trends att sökningar som skaffa katt/hund har ökat rejält.

Att svara på katt-annonser på Blocket är som att skriva ett CV eller en kontaktannons på någon dejtingsajt. Du måste bevisa att du och ditt hem är bäst och tryggast och jag blev väldigt glad när vi fick napp. Flera som hade svarat på annonsen ville bara ha en av katterna medans jag hela tiden varit inställd på att ha två så de får sällskap när vi är på jobb och skola.

Pelle är två år och han har sedan flytten varit väldigt skeptisk och skygg. Men nu börjar han känna sig mer trygg och kommer fram när barnen gått och lagt sig och det är lite lugnare i huset. Pelle är farbror till Frida och föddes med en kortare svans – precis som Pelle Svanslös och därav namnet.

Frida är född i mitten på november och fortfarande en busig liten kattungen. För henne tog det bara 24 timmar innan hon låg och gosade med oss i soffan. Hon är verkligen världens snällaste och är så tålmodig när barnen bär omkring på henne hur som helst. Aldrig att hon biter eller river.

Pelle och Frida har alltid varit innekatter men vi tänkte nog försöka låta dem gå ut när de bott in sig lite till. Det är många katter här i kvarteret så man kan nog inte vara en mes om man ska ha över vår tomt till sitt revir.

Nu kommer en bildbomb Frida eftersom hon är den enda som ställer upp på bild nu 🙂

Frida Vardagsrum med katt Frida i fönstret Kattunge leker Olivia och Frida

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.