Böcker

Boktips inför sommaren

Inlägget innehåller annonslänkar från BookBeat

Läser bok på stranden

Jag har alltid älskat att läsa böcker. När jag var yngre var det mest hästböcker och diverse romaner som jag slukade. Det går nog att jämföra lite med att plöja serier på Netflix – att få leva sig in i en annan värld en liten stund.

Jag kan bli så besatt av böcker att jag går och längtar efter att få gå och lägga mig eller njuter av att vika tvätt eller plocka ur diskmaskinen (?!) bara för att jag får lyssna på en spännande bok. Löpträningen går också så mycket lättare med en spännande bok i öronen.

Böcker får mig att gråta kudden helt blöt och skratta högt och det är så fantastiskt att någon annans ord kan få mig att känna så mycket.

De senaste tiden har jag läst/lyssnat på ungefär 50 böcker om året genom BookBeat. Jag brukar mixa och läsa/lyssna även på engelska. Oftast blir böcker på orginalspråket mer levande.

Ofta snöar jag in mig på en genre av böcker och den senaste tiden har det blivit många historiska romaner (som många bygger på sanna berättelser) om vardagshjältar från andra världskriget. Bland andra kan jag verkligen rekommendera:

De bortglömda namnens bok av Kristin Harmel

Under en brinnande himmel av Mark Sullivan

Roskoden av Kate Quinn

En förlorad kärlek av Alyson Richman

Andra böcker jag kan tipsa om är Sista sommaren av Eleonore Holmgren. En riktigt feelgood om en ung kille som hamnat lite snett och råkar av en slump bli god vän med en äldre dam. Sen har ni säkert hört talas om De sju systrarna (serie av 7 böcker) av Lucinda Riley. Visst är det lite provocerade att läsa om dessa adoptivsystrar som verkar bli uppassade varje minut men historierna om var deras ursprung är spännande och svåra att inte dras med i.

Önskar dig en härlig läs-sommar! Just nu får men en månad gratis via BookBeat – passa på att utnyttja det!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.