Barn,  Resor

Legoland – 33 år senare

Äntligen tillbaka på Legoland

Senaste gången jag var på Legoland i Billund var jag 10 år. Vi åkte med familjen vi nu alltid firar midsommar tillsammans med och de mesta minnena från den gången är via fotografier och film (pappa hade hyrt en filmkamera som vägde bly och där batteriet behövde laddas väldigt ofta).

Som alltid när man besöker platser man varit på som barn så känns allt väldigt litet. Var inte parken större än så här? Då upplevde jag den som enorm.

Det bästa med Legoland är att hela familjen tycker det är kul. Olivia och jag åkte alla berg-o-dalbanor, Ella älskade lekplatsen med duplo, Hjalmar var mest fascinerad av allt som hade med Ninjago att göra. Vi var alla imponerade av platserna de byggt upp av lego med så miniträd och andra växter.

I parken kunde man fotograferas med Röda Ninjan och en legoprinsessa och självklart ställde Hjalmar och Ella upp på bild.

Hotel Legoland - park view rum

Vi bodde på Hotel Legoland som är i anslutning till parken. Vi hade ett rum som heter Park View där vi kunde se ut över parken. Barnen fick en liten lego-present som låg på sängen och det fanns två stora backar med legobitar att leka med. Enda nackdelen med rummet var att solen låg på hela dagen så det var som en bastu när vi skulle gå och lägga oss.

Stolt vinnare av Lego

Hotellet hade flera roliga tävlingar för barnen. Dels att svara på frågor men också att tävla med något man byggt i lego. Temat när vi var där var “fjäril”. Ella hade turen att vinna både med sin fjäril och genom att svara rätt på frågor. Men hon var så snäll så hon lät Hjalmar få en av vinsterna som var stora fina legoförpackningar.

Lego-pommes

Det fanns en hel del matställen i parken och på de flesta fick man pommes i form av lego.

Castle Hotel

Bredvid Hotel Legoland finns Castle Hotel som öppnade nu i våras. Här kan du bo i rum som har tema riddare, trollkar och prinsessa.

Vi bodde på Legoland från söndag till tisdag och hittade ett erbjudande där vi fick boende och inträde för två dagar för 6100 kr. Det är inte billigt men det var betydligt billigare än att bo där andra dagar i veckan. På söndagen var det dessutom väldigt lite folk så vi behövde aldrig köa till något. Men det kan eventuellt bero på att det var söndagen efter midsommar.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.