Resor

Palm Jumeirah och hotellet Jumeirah Zabeel Saray

poolen

badrum

hotellobbyn

lampa

frukost

Vår första resa till Dubai och vi slog verkligen på stort med boende på den konstgjorda ön Palm Jumeirah (kallas även The Palm). Ön har formen som en palm med 17 stycken palmblad, omgärdad av tre ytterligare långsmala öar som är tänkta att skydda trädkronan och dess stam mot havets vågor.

På ön finns flera lyxhotell och ett av dem är Atlantis The Palm och ett annat Jumeirah Zabeel Saray där vi bor.

Här på Jumeirah Zabeel Saray finns det 7 olika restauranger att välja och alla rum har havsutsikt och egna balkonger (fast vi som bor på våning 1 ser knappt havet så välj rum på våning 2 eller högre men om du har små klättriga barn är det bra för det är en gräsplan utanför).

Det är barnvänligt med både lekplats och barnpool med vattenrutschkanor mm. Barnklubb och bio finns också för lite äldre barn.

Frukostbuffen är enorm men mer än hälften är sötsaker så det imponerar varken på mig eller barnen som inte är efterrättyper.

Varje morgon på väg till stranden så får man handdukar och en liten påse med is och vattenflaskor. Det finns hinkar och spadar att låna till barnen så det slipper man släpa fram och tillbaka. På stranden kan du också hyra SUP, kajaker, åka vattenskidor, båt mm mot avgift.

Det finns ett gym och även vissa klasser ex yoga, löpning. På samma ställe finns också det prisbelönta Talise Ottoman Spa. Jag gjorde aldrig någon behandling med besökte anläggningen och det var verkligen en upplevelse. Mer om det i ett annat inlägg.

Hotellet har en buss som tar dig in till några utvalda platser på fastlandet och tar ca 30-45 minuter. Annars är det ganska billigt att åka taxi. Till Dubai Mall kostar det ca 200 kr. Men se till att du inte hamnar i någon svart limotaxi på väg tillbaka sen. Då får du betala minst det dubbla (talar av egen erfarenhet).

Vi hade halvpension via Apollo vilket betyder att vi fick matkuponger vi kunde använda antingen på lunch eller middag. Då ingick en trerättersmiddag med vissa undantag. Barn under 3 år äter gratis. All dryck betalar du för och det är svindyrt. En stor flaska vatten kostar ca 75 kr och en öl 112 kr.

Bästa middagen åt vi på The Rib Room men buffén på Imperium är också riktigt bra. Men det blir ofta rörigt och mycket spring upp och ner på middagar med buffé. Vi åt också på den libanesiska restaurangen Al Nafoorah som också var helt ok.

Hela hotellet är inrett med marmor, fåtöljer och soffor med guldmålat trä och sammet. Det är en stor WOW-faktor när du anländer och går in genom entrén där du möts av en stor fontän och en enorm taklampa.

Vilka bor då på det här hotellet? Några få gäster från Apollo och sedan väldigt många ryssar och tyskar. Märkligt att det just är dessa alkoholdrickande nationaliteter som reser till Dubai där det är tre gånger så dyrt med vodka och öl. Men har du pengar så spelar det knappast någon roll. Här är det stilettklackar, tajta klänningar och Chanel-väskor som gäller. I mina ögon är ofta ganska osmakligt och långt ifrån snyggt. Men vi har ju alla olika stilar 🙂

Det har varit en upplevelse att bo på det här hotellet i en vecka och du har en maffig utsikt över Dubais skyline och alla nya hus och hotell som byggs runtomkring på The Palm.

Nästa gång jag åker till Dubai (för det kommer jag göra) så vill jag bo på fastlandet så jag slipper taxifärden från The Palm och är närmare alla shoppingcentrum 🙂

 

En kommentar

  • Annika

    Jag förstår precis vad du menar, allt är större, mer, dyrare och lite tacky 😉

    Dock längtar jag redan tillbaka till lata dagar hemma hos kusinen. Vädret hemma gör mig deppig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.