Pyssel

Påskägg målade med nagellack

Påskris och nagellack

Påskägg målade med nagellack

Påskägg målade med nagellack

Måla påskägg

Påskägg

Idag har jag blåst ut ägg och målat dem med nagellack. Jag provade också att droppa lacket i vatten för att sedan doppa ner ägget och fånga upp färgen. Det blev läckert men var lite kladdigt att hålla på med så jag testade bara en gång.

Fördelen att måla med nagellack är att det torkar ganska snabbt och du kan, precis som på naglarna, måla på fler gånger för att få färgen mer täckande. Glitterlacken är också roliga att piffa till med på slutet. Men tänk på att det luktar ganska starkt så känsliga personer ska nog hålla sig borta tills pysslandet är klart. Sen är det heller inget att rekommendera för ägg du ska äta sen.

Snappsglas fungerar alldeles utmärkt som äggkoppar och gör att det ser lite festligare ut.

Nästa påsk ska jag blåsa ur fler och fylla på min samling färgsprakande ägg. Då hoppas jag få hjälp av Olivia också.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.