Tävlingar

Tävling: Menskopp

Den svenska apotekskedjan Apotek Hjärtat har tagit in finska Lunettes produkter på den svenska marknaden. Lunette är sedan länge mycket välkänt i Finland där de har funnits i 6 år och finska
tjejer, kvinnor och damer är stora fans av produkten.

Lunette menskopp är ett återanvändbart mensskydd som är tillverkat i Finland. Den är lätt att använda och är ett hygieniskt alternativ till tamponger och bindor. När du använder Lunette så värnar du om miljön, sparar pengar och glömmer nästan bort att du har mens.

Nu har du chansen att vinna dessa produkter:

Menskopp modell 1 (värde 299 kr)
Rengöringsmedel (värde 75 kr)
Koppservetter (värde 35 kr)

För att tävla behöver du bara skriva en kommentar men en anledning till att du vill testa menskoppen.

Tävlingen avslutas den 14 april. Lycka till!

Grattis till vinnaren Maria!

37 kommentarer

 • Ulrika Schreil

  Har känt till menskoppen länge men inte tagit steget. Hade varit kul att testa och förhoppningsvis övergå till att använda! Mycket bättre för kroppen och miljön tror jag..

 • Inger

  Jeg har allerede prøvd menskopp og anbefaler den varmt til alle! Jeg er dermed ikke med i konkurransen, ville bare si det!

 • charlotta hellström

  Ser menskoppen som ett jättebra alternativ till de bindor jag idag använder. Försöker redan nu tänka miljövänligt då jag använder tygbindor som jag tvättar men en menskopp känns som ett väldigt smidigt alternativ som jag gärna skulle prova.
  mvh
  Charlotta

 • Anna

  Är på väg ut på långresa och tänker mig att menskopp då måste vara det ultimata mensskyddet! Hygieniskt och inte minst, mindre sopor!

 • Elisabeth McCann

  Jag har ätit ceracette minipiller i flera år just för att slippa mens helt och hållet, men nu börjar jag fundera allvarligt på att sluta med hormonpiller och detoxa min kropp. Jag vill leva naturligt och det skulle vara toppen om mensen blev ett mindre hinder i vardagen än vad den varit förr. Det här låter som en jättebra grej!

 • Janina

  Har testat 2 andra märke på menskoppar och nu när det är dags för en ny så vore det intressant att testa ett tredje. Kan varmt rekommendera koppen, sååå skönt att slippa alla bindor och tamponger och det är inte alls bökigt vilket många som jag tipsat verkar tro. Både mer praktiskt och fräschare.

 • Maria

  Efter två förlossningar och en nyvunnen ekologisk iver, för att ge mina barn en så giftfri och sopfri miljö som möjligt, har jag börjat googla runt på menskoppar. Har dock inte kommit till skott att köpa någon än, så en vinst här vore fantastisk!

 • Sofia

  Jag tycker att menskopp verkar vara ett bra alternativ till engångsmensskdd, inte så instängt för mucklan men främst bra ur miljösynpunkt – det skulle bli mycket mindre sopor om alla slutade använda bindor och tamponger och sånt gillar vi! Jag vill liksom minska min miljöpåverkan så mycket det går, funderar på att sy sånadär tygbindor.. 🙂

  Så välj smarta mensskydd nu kvinnor! + Alla borde unna sig ett par sexiga, mensröda spetstrosor att ha under månadens röda dagar.
  Ha det bra alla och glad påsk!

 • Lena Sundqvist

  Med en förlamad arm/hand efter en stroke har tamponger blivit omöjlig att använda (provat att öppna en tampong med en hand?). En menskopp vore lyckan, och slippa klumpiga bindor.

 • Maria

  Jag har tidigare testat en menskopp av annat märke och jag var helt lyrisk! Nu har den dessvärre gjort sitt och är inte mycket för världen längre. Jag vill verkligen inte gå tillbaka till tamponger och bindor och annat junk. Jag har vänner som har testat Lunettes som har talat varmt om dessa. Skulledärför vara helt underbart att få vinna en sådan! Tycker för övrigt att det borde göras mycket mer reklam för menskoppar än vad som görs i dagsläget! Det slår alla andra mensskydd med hästlänger och gör den jobbiga veckan betydligt mindre jobbig! 🙂 Glad påsk!

 • Louise M

  Jag har aldrig provat denna produkt och ar otroligt nyfiken! Jag tycker det verkar som en super bra ide att värna om miljon och samtidigt spara pengar! For mig som studerar och är ensamstående med mina barn låter det som ett super alternativ!

 • lisette bäcksro

  jag har varit emot menskoppen (har tyckt det verkar så ofräscht) men jag har fått omvärdera lite. har hela tiden längtat efter att få slippa mensen, kunde knappt vänta tills den dagen då den försvinner. en av de bra sakerna med att vara gravid var ju att man slapp mensen i 9 månader – halleluja!

  men, en dag på jobb försvann min vackra illusion om ett “skyddfritt” liv som gammal. jag insåg nämligen att man faktiskt kan bli inkontinent och ändå måste gå omkring med något skydd i trosorna! man blir aldrig av med skiten helt enkelt!!!!

  låt mig vinna en menskopp och slippa skydd under en lååång period! =) det hade gjort mig så glad att få slippa bindor och tamponger för fy vad det är drygt att använda! =)

 • Vanessa

  Jag skulle vilja testa menskoppen eftersom jag arbetar i ett yrke som ofta kräver snabba ryck och där det finns väldigt få tidsluckor att springa och byta tampong på. Tyvärr har detta flera gånger resulterat i att jag har fått ha samma tampong i orimligt antal timmar, vilket både är ofräscht och medför läckagerisk. Med menskoppen skulle jag slippa våndas över att inte kunna byta i tid. Jag är även väldigt intresserad av miljöfrågor och därför blir menskoppen ett smartare val. Jag har dock tyvärr inte fått tummen ur och vågat pröva än, förmodligen p.g.a. att man är fast i gamla vanor. Nu håller jag tummarna för att jag blir utvald att prova en av dessa vackra och funktionella menskoppar!

 • Åsa

  Jag är så trött på alla dyra tamponger, varje månad lägger jag ca 40-50:- på denna tråkiga utgift, dom pengarna kan man absolut ha roligare för. Dessutom är det alltid så problematiskt var man ska göra av använda tamponger när man är på ställen där dom inte kan spolas ned eller läggas i behållare för att inte tala om planeringen som krävs för att byta vid rätt tid. Jag orkar inte, Jag vill slippa detta, förbarma er och ge mig en menskopp!

 • care69

  Jag är gärna med, har en kopp själv som jag aldrig byter bort.
  Skulle gärna vinna en till min dotter så att hon också finner “menskoppens underbara frihet”

 • Lindaa

  Försöker leva miljövänligt i så stor utsträckning som möjligt. Flyger inte, väljer att gå eller cykla framför att åka buss (bil kör jag aldrig) och för längre sträckor blir det tåg. Köper närodlad och ekologisk mat, bara second hand när det kommer till inredning och kläder osv osv… Men ÄNDÅ har jag fortfarande inte kommit till skott med att sluta fylla på sopberget med bindor och tamponger!?

  Fy skäms varning på det! Om jag inte vinner lovar jag att ta mig till närmaste Apotek Hjärtat (till fots) och införskaffa en menskopp i god tid före nästa lingonvecka. Om jag vinner lovar jag att köpa en till min syrra istället!

 • Karin

  Håller tummarna för att jag vinner för jag har hört så mycket bra om den och vill testa själv! Finns stora fördelar både för kroppen, miljön och plånboken verkar det som.

 • Britta Högström

  Allt som är bra för miljön och på köpet direkt för ens egen kropp ska man ge en chans och prova.

 • Marie Jönsson

  Hört om denna produkt och blivit jätte nyfiken och…..skeptisk. Kan jag verkligen gilla denna produkt? Denna fråga hindrar mig från att testa. Men om jag vinner denna tävlingen kommer jag absolut ge det en chans och kanske blir även jag övertygad om att detta är en mycket bättre produkt än det jag använt hittills 🙂 Tack på förhand, Mvh Marie

 • Sofia L

  Jag jobbar på ett sjukhus och använder såklart de vita sjukhuskläderna. En gång i höstas fick jag en stor mensfläck på byxorna, som jag först märkte när jag gick på lunch. Jag vill gärna prova en menskopp i hopp om att den fungerar lite bättre än tamponger!

 • Aida

  1. Jag är halvfinsk, alltså borde jag upprätthålla mitt kulturarv 🙂
  2. Jag älskar miljövänliga alternativ!
  3. Jag är en fattig student som behöver spara pengar!
  4. Jag vill slippa ofräscha tamponger och vara en trendsättare för menskoppen 🙂

 • Sofhie Enström

  jag skulle vilja prova för att jag tål inte tamponger och bindor..skulle vilja testa om detta kan vara ett bättre alternativ

 • Caroline S

  Jag har funderat på att inhandla menskopp rätt länge nu då det verka så enkelt och smidigt att använda. Men har inte vågat lägga de pengarna på en än. Så att vinna en hade varit perfekt!

 • Emely

  Vilken härlig tävling!
  Jag är nyfiken på hur det blir med min ekonomi. Om jag får över mycket pengar eller inte då jag använder menskoppen. Ha det gott!

 • Annika Nilsson

  Jag hade faktiskt aldrig hört talas om menskoppar förut. Trodde först att jag läste fel 😉 Men nu har jag läst på, och känner att detta verkligen skulle kunna vara något för mig. Blir förtvivlad varje gång jag får min mens….

 • Sandra Pettersson

  Åh detta hade varit en jättebra chans för mig att testa menskoppen. Har stått och kollat på dessa på apoteket men inte vågat köpa. Men det hade varit jäkligt skönt att slippa bindor och tamponger.

 • Johanna

  Jag är så trött på att bidra till nedskräpningsberget med tamponger och bindor. Skulle gärna vilja tjäna in både på miljön och min egen plånbok med menskoppen.

 • Jenny

  Jag skulle verkligen vilja pröva!
  Efter graviditeten åker tampongerna ner och bidrar till att det läcker…
  Och bindor bara knölar ihop sig.
  Känner mig väldigt ofräsch under mensen!
  Hoppas att detta är min grej! 🙂

 • Jessica Hellström

  Ekonomisk, bekväm, hälsosam och säker allt i ett – det kan inte bli mer än rätt
  har hört så mycket gott om menskoppen från Lunette så nu är det verkligen på tiden – att det blir jag som mår som en drottning varje lingonvecka i framtiden!

 • Pernilla W

  Har länge gått och funderat på det där med menskopp, men det har liksom inte blivit av…. Men nu måste jag ju bara ta min chans att va med i denna tävling och hoppas Såååå!!!! att jag nu denna grej få testa På 😉 Att nästan glömma bort att man har mens låter Toppen, i det instämmer säkert kroppen 🙂 Stort + för att det är miljövänligt ♥ Sopberget skulle verkligen minska om alla vi kvinnor valde detta mensskydd 🙂

 • josefin

  blev övertygad om att menskopp var det bästa med att vara tjej på en fest nyligen. väldigt spänd på att se hur den fungerar och om den såväl blir vändningen för även mig? 🙂

 • Kim

  Jag är väldigt känslig i underlivet och tamponger fungerar inte alls för mig eftersom jag då direkt får besvär. Menskopp vore kanske det rätta alternativet för mig. Därför vinner jag gärna! Dessutom är det ju så mycket bättre för miljön!
  🙂

 • Maria

  Jag vill testa menskoppen för att jag känner att det skulle passa för min familj som skulle minska konsumtionen av tamponger om de får veta att menskoppen fungerar. Mer än 4/5 av min familj är unga kvinnor så jag skulle säkert få med mig till en börja en minskad konsumtion av tamponger om de fyra damerna i huset upptäckte hur effektiv menskoppen är och sparsam produkt. Samtidigt hjälper vi världen och stödjer företagets miljövänliga idé med deras menskoppar:). Jag har alltid och tänkt att det skulle ha varit en bra alternativ till att förbättra världen. Tack ännu en gång för en fin blogg och jag följer din blogg framöver:). Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.