Utanför ämnet

Tipsa mig om Wien

Tipsa mig om Wien

Vi ska resa till Wien någon gång i vår för att hälsa på min kusin som fått barn. Självklart blir det sightseeing och shopping också. Jag såg att Wiens största shoppinggata heter Mariahilfer strasse 🙂

Nu behöver jag hilfe med tips på shopping, bra resturanger, sevärdheter och annat som man inte får missa när man är i Wien.

Uppdatering 080406
Nu är resan bokad. Vi åker den 8 maj 🙂

0 kommentarer

 • Lia

  Mina föräldrar är boende i Wien så det har blvit en del besök genom åren. Ärligt talat så är shoppingen inte alls så märkvärdig, och Mariahilfer är rätt tråkig, mycket kedjor med ytterst tveksam kvalitet. Den gata jag gillar mest är istället Graben mitt inne i första distriktet. Där MÅSTE man kolla in H&Mbutiken som antagligen är H&Ms allra vackraste butik. Där finns både exklusiva butiker och trendiga kedjor. Jag saknar ett riktigt bra varuhus i staden också, finns några mindre men inget av den klass man är van vid från Paris eller för all del Stockholm..

  Min största behållning av Wien är istället konstmuseerna som ofta har intressanta utställningar. Albertina är en stor favorit! Sen givetvis Schönbrunnsparken med sin djurpark, mina föräldrar bor bara en kilometer därifrån så det har blivit en del långpromenader där =)
  Hoppas du får det mysigt i Wien, det är en mysig stad, framförallt på våren när det är grönt och lummigt!

 • Elisabeth

  hej. jag fick höra av min syster Catarina att du ska till Wien.. jag var där som aupair 2004 och är den bästa staden jagvarit i någonsin. det är helt rätt att en av s ing gatorna heter Mariahilfer strasse 2km lång gata med bara S ing på båda sidorna.. men man blir less den… men stefansplatz.. 1districtet.. bra affärer lungnare miljö.. och mysigt..
  men om jag ska säga vad du inte ska missa.. mellan Stefansplats och Schwedenplatz fins det en jätte känd italiensk resturand… som du bara måste gå till… den bästa glassen jag ätit någonsin.. men om din kusin bor där vet hon nog vart exakt det ligger.
  när en av minna nära vänner kom så tog vi en prommenad.. runt.. men man ska inte missa att gå till alla parker som fins.. Schönbrune… och eftersom att ni far i maj så är det fantastiskt vakert där.. de är ganska mycket kultur

  men jag kan lätt skena iväg.. men jag önskar er en fantastisk resa till Wien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.