friggebod
MiaShopping

Bygga om friggebod till attefallshus

bygga friggebod

Nu är det 6 år sedan vi byggde vår friggebod. När vi köpte vårt hus stod det en möglig liten barack på samma plats och vårt första projekt var att riva det och påbörja bygget av vår egen lilla stuga.

Det här var innan man fick bygga hela 30 kvm utan bygglov så vi fick nöja oss med 15. Eftersom vi skulle bygga ut boningshuset och inte riktigt var säkra på utseende och färg så fick friggeboden bli vårt testprojekt. Att testa byggteknik och färg på en mindre byggnad innan man ger sig på en utbyggnad och ny fasad är verkligen något jag kan rekommendera.

friggebod

Självklart behöver man inte bygga sin friggebod eller attefallshus från grunden. Det finns många olika typer av stugor att köpa som byggsats där du själv bara monterar alternativ tar hjälp med även den delen. Sen får man ju räkna med att en kostnad för eldragning och i det fall man bygger attefallshus kanske man också vill dra in vatten och avlopp.

Nu funderar vi på att bygga ut vår lilla friggebod till ett attefallshus och tanken är att bygga ut det till höger och göra en flygel så byggnaden ser ut som ett L. Idag har vi en bäddsoffa, ett bord och en fåtölj i stugan. Stugan används nästan bara av Olivia och hennes kompisar som ofta vill sova över där. Men det är ju inte så ofta så nu har det blivit som ett extra förråd vilket är tråkigt.

Om vi bygger ut så tänkte vi ha en liten kokvrå och toalett också. Men det är en ganska stor kostnad att dra in vatten och avlopp. Vad man får betala i anläggningsavgift skiljer sig från kommun till kommun och jag har för mig att det rörde sig om över 80 000 kr där vi bor men det är inte omöjligt att det är ännu mer.

Det finns ju också en möjlighet att hyra ut om man har ett attefallshus och där kan man ju få en intäkt som täcker kostnaderna på sikt.

Fortsättning följer… 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.