Äventyr

3 toppar på 3 dagar

När jag och barnen var uppe i Jämtland innan skolan började skaffade vi oss vandringskortet Toppkortet. Kortet har du med dig när du besöker de 5 utvalda platserna runt om i Frostviken och stämplar med en orienteringsstämpel. Om du besöker tre av fem möjliga så har du möjlighet att vara med i en utlottning.

Jag fick med mig Hjalmar, Ella och mina föräldrar på första turen som gick till Lillfjället/Finnkruhögtjärn. Barnen var så duktiga och gick lite över 6 kilometer utan problem. Visst måste man jobba med en del mutor men och den ena fick skavsår och den andra magont. Men att hitta en groda och fika mormors kanelbullar gör att man blir på bättre humör.

Nästa topp, Klumplidklumpen, tog jag själv.

Det är en tradition att ta en tur upp dit varje sommar (och vinter på skoter) och njuta av utsikten.

Tredje toppen blev Domprosten som ligger uppe på Stekenjokk på en höjd av 1014 över havet. Otroligt härligt att sitta där upp och äta lunch med utsikt över snötäckta toppar och renar som betade nere i dalen.

Nästa sommar hoppas jag kunna bocka av alla vandringsplatser på Toppkortet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.