Resor

Svamparna små och blåbären få

Igår hoppade Hjalmar, Ella och jag på flyget till Östersund för att spendera några dagar hos mina föräldrar. Det var så längesen jag var här på hösten när det både finns bär och svamp.

Vi började med att plocka blåbär på kalytan ovanför gården. Det finns väldigt lite blåbär här i år men vi lyckades ändå få till ca 12 liter. Hjalmar var med hela tiden och fascinerades över alla julgranar som växer överallt och att det finns svarta blåbär (blåbär som saknar vaxöverdraget och därför är blanka och svarta). Han började plocka i sin lilla hink men sedan slutade det med att alla bär hamnade i magen.

Min lilla livsnjutare.

Svampplockare

Efter lunch tog pappa och jag en tur upp i skogen för att plocka kantareller. Vi hittade nästan genast ställen fyllda med gula guldklimpar. Men många var små och behöver mer tid att växa på sig så de fick stå kvar.

Det är så härligt att bara strosa runt i skogen. Lugnet, doften och luften gör att det inte spelar så stor roll om man går hem tomhänt.

Kantarell

Se vilken perfekt liten kantarell. Det är en sådan känsla att hitta och plocka svamp. Det måste vara en gammal mänsklig instinkt som gör att man blir så lycklig av att samla och plocka något man kan äta.

Kantareller

Efter 3 timmar i skogen kom vi hem med ca 4 liter kantareller. På fredag ska vi göra en ny runda på ett annat ställe och hoppas på större och fler 🙂

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.