Träning

Att chocka kroppen med bootcamp i 6 veckor

Nu har jag precis avslutat 6 veckor bootcamp med Camilla Wahlqvist. Vi har tränat 3 gånger i veckan, måndag, onsdag och torsdag. Däremellan har jag själv försökt få in löpning och längre promenader.

Den här typen av träning passar mig så bra. Någon som pushar och får mig att verkligen ta i det där lilla extra. Sen är jag väldigt tävlingsinriktad så att vara i en grupp sporrar mig också. Jag vill ju vara snabbast så varje gång det gäller att spurta är jag redo att leverera.

Jag har aldrig trivts på gymmet så att få vara ute och träna uppskattar jag verkligen.

Vi har sprungit i trappor och gjort idioten, burpies, armhävingar, plankan, situps, jägarvila och massor med övningar med hantlar.

Mitt mål med träningen var att bli starkare och se om jag kan få mina delade magmuskler att påverkas av lite tuffare träning. Vi fick göra en fettmätning första veckan och nu den sista veckan. Men där fick jag exakt samma resultat så det känns inte riktigt pålitligt. Eller är det så att jag inte gått ner något i fett utan bara byggt muskler. Jag har heller inte gått ner mer än 1 kg i vikt men det hade jag inte heller förväntat mig. Muskler väger ju faktiskt mer än fett och mitt BMI är normalt.

Jag är mest imponerad över hur stark jag blivit i armarna. Hantlarna som första veckan kändes omöjliga att göra mer än 10 repetitioner med orkar jag nu 80 stycken. Armhävningarna på fötter blir fler och fler och plankan känns inte alls lika jobbig.

Efter sommaren kör jag igång igen och flera av de som var med nu har också bokat in sig till hösten. Det ska bli så kul! Nu ska jag bara försöka bibehålla styrka och kondition.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.