Dafgårds
Mat och bak

Hur mycket tid lägger du på matlagning varje dag?

Dafgårds

Dafgårds har gjort en undersökning där det visar sig att vi svenskar helst vill äta middag med Leif G.W. Persson. På listan finns också Alicia Vikander, drottning Silivia och Zlatan.

Enligt undersökningen vill vi inte lägga mer än 30 minuter på matlagning en vardag. Det stämmer väldigt bra in på våra vardagar. Att äta lagad mat är viktigt för oss men det får inte ta för lång tid eftersom alla är trötta och hungriga när de kommer hem från jobb, skola och förskola.

matlagning

Det är lite sorligt att vi lägger mer tid på tv än att se till att få i oss vällagad mat. Att singlar lägger minst tid på matlagning förstår jag mycket väl. Det är inte kul att laga mat till bara sig själv.

“Singlar och ensamstående är de som är de största konsumenterna av portionsrätter. Andelen som äter portionsrätter är också betydligt högre hos de som inte har ett matlagningsintresse än de som är intresserade.”

Färdigrätter äts oftast till lunch (38%) och enligt Dafgårds så är det Karins lasange och kyckling Jacob som är de populäraste rätterna. Främsta anledningarna till köp av porttionsrätter är att det är smidigt och snabbt men också att det smakar gott.

Hur ser dina vardagsmåltider ut? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.