Resor

Singapore – jorden runt 2006

När jag gjorde min jorden runt resa 2006 så skrev vi i Resedagboken så familj och vänner kunde följa oss. Jag bloggade väldigt lite om den här resan (förutom shoppingtips) men nu vill jag gärna få in dessa texter och bilder i min blogg. Mest för min egen skull men jag hoppas du kan tycka det är kul att läsa också. Ledsen för dålig kvalitet på bilderna – det var ju trots allt 11 år sedan.

Första stopp Singapore – 1 januari 2006

Vi som trodde att det skulle bli problem och förseningar från Stockholm pga all snö. Istället upptäckte de ett problem med motorn på planet vi skulle flyga med från London till Singapore. Flyget blev försenat två och en halv timme, och vi fick fira det nya året på marken på Heathrow.

Den första dagen på året blev kort eftersom vi flög så långt österut. Vi såg aldrig solen, när vi landade i Singapore kl. 21 var det mörkt.

Trots att vi var lite jetlaggade på måndagen så hann vi med att besöka den stora shoppinggatan (man är ju aldrig för trött för shopping) Orchard Road. Martin provade på lokala elektronikshoppingen, både vid allmänna shoppinggatan Orchard Road och elektroniknischade Sim Lim Square. Imponerande sortiment, och bra priser, även om prisskillnaderna minskat. (Beroende på ovanligt bra prisjämförelsemöjligheter i Sverige?) Farligt att köpa något utan att veta exakt vad man köper och hur hårt man måste pruta, så de enda inköpen blev det vi behövde direkt – ett UV-filter till ett objektiv och ett headset för ip-telefoni.

På kvällen var vi nere vid vattnet vid Clarke Quay och provade den lokala “turistkrabban” Chilli Crab – gott, men svårätet.

Sentosa

Idag har vi besökt nöjesön Sentosa. Det är en liten turistig ö utanför Singapore. Ön har utsiktstorn, strand, delfinshow, akvarium och en massa annat som kostar pengar, och alltid med “exit through gift shop”-skyltar.

Singapore Sling

Väl tillbaka i stan igen så svalkade vi av oss med en Singapore Sling på Raffles Hotel, och utforskade Little India, Arab Street, och China Town. Jag tror att vi har prickat av hela guideboken nu 🙂

Little India

Imorgon är det sista dagen i Singapore, sedan åker vi vidare till Cairns i Australien.

Läs mina shoppingtips i Singapore här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.