Barn

Ella 6 månader

ella

Lillasyster fyller 6 månader idag. Vår lilla tjej som nästan alltid är glad och nöjd. Tror det var sedan hon hittade sin lilla tumme att suga på som hon blev en så lugn bäbis. Tummen åker in titt som tätt under dagen och är ett tecken på att hon är trött eller hungrig.

Hon är en riktig mammagris. Så fort hon är hos någon annan och får syn på mig så börjar hon vifta med armarna och gnälla tills hon får sitta i min famn igen. Det är så otroligt mysigt men samtidigt blir jag orolig hur det ska gå när jag börjar jobba i mitten på januari. Självklart kommer det gå bra men frågan är om jag kommer klara mig utan Ella?!

Vad kan då Ella 6 månader göra? Hon är bekväm och kan än så länge sitta i babysittern ganska länge. Hon rullar runt åt båda hållen och ligger sällan kvar i babygymmet utan hamnar utanför. Men hon kan inte åla, sitta eller krypa. Hennes små händer är snabba och vill röra eller krafsa på allt. Hon myser gärna med filtar och gosedjur och har sin mjuka snuttefilt i sängen.

Hon är duktig på att äta och får nu tre mål mat om dagen. Konstigt nog är det den “riktiga” maten hon gillar bäst (Hjalmar ville helst äta bara gröt eller fruktmums) och det gör inget om det är lite bitar i. Däremot har vi aldrig fått henne att suga på nappflaskan. Vi har provat med bröstmjölk, ersättning och välling i olika flaskmodeller och nappar. Jag hade gärna velat att hon tog välling i nappflaska för det är så lättsamt på många sätt. Men jag kommer inte ge mig utan fortsätter att truga.

Ella sover väldigt bra på nätterna vilket hon gjort sedan hon föddes. Just nu vaknar hon vid 4-tiden och ammar och somnar om. Sedan väcks hon oftast av Hjalmar som vill kliva upp kl 6:3o. Men visst händer det att hon vaknar fler gånger.

Hjalmar och Olivia är favoriter som hon nyfiket följer och skrattar åt. Hon har redan börjat “ta” Hjalmars leksaker vilket inte uppskattas av killen som gillar ordet “MIN”.

Stort grattis på din halvårsdag gumman!

ps. Hjalmar när han var ett halvår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.