Barn

Födelsedag 15-05-05

image

image

image

Nu är lillasyster Ella äntligen här! 4230 gram och 53 cm lång.

En förlossning vi alla trodde skulle gå snabbt tog länge tid och blev mer komplicerad och långdragen. Jag var helt öppen när jag kom in till förlossningen vid 14 och lite av vattnet hade gått.

Barnmorskan tippade på max två timmar men när det sedan efter många om och men visade sig att hon låg med ansiktet åt andra hållet tog det stopp vid blygbenet och läkaren fick sätta en sugklocka. Då var jag rejält trött efter två timmar med krystvärkar. Men med lite draghjälp så kunde jag tillslut göra det sista jobbet själv och fick till och med hjälpa till att dra ut henne och placera henne på magen – vilken grej!

Klockan 18:41 var hon ute och började med att bajsa och kissa 🙂 Hon gallskrek inte som Hjalmar men var lite gnällig vilket antagligen berodde på sugklockans tryck på huvudet (usch vad otäckt det ser ut).

De fick sy ett stygn och jag är extremt svullen där nere. En sådan grej som man lätt glömmer mellan gångerna…

Trots några tuffa timmar så orkade jag gå upp och ta en dusch. Blek som ett lik men inte svimfärdig som de tidigare gångerna. På toaletten hittade jag en våg och det visade sig att jag redan tappat 9 kg. Men sen var det väldigt mycket fostervatten och en välskapt flicka på över 4 kg där inne.

Jag höll krampaktigt i min lustgas (har träningsvärk i armen idag) som jag älskar 🙂 Att få ett sådant rus efter 9 månader utan vin är en härlig känsla.

Sen måste jag bara hylla alla barnmorskor och läkaren vi hade under tiden på förlossning. Fantastiska människor som jag är så imponerad av och självklart tacksam.

Amningen har kommit igång men hon är inte jättepigg på att suga. Svullnade efter sugklockan är ganska stor och hon får alvedon eftersom det gör ont. Ögonen är också svullna eftersom hon låg så knepigt till. Så det är svårt att se vem hon är lik än så länge.

Imorgon åker vi hem om det blir godkänt av doktorn. Men det är väldigt skönt att bli ompysslad här på hotellet också.

Nu ska jag gå ner och hämta kvällsfika och sedan försöka sova lite.

Gonatt från trebarnsmorsan!

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.