TV & Film

Les Revenants och The Returned

thereturned

thereturned_2

För 2-3 år sedan såg jag den franska serien Les Revenants (Gengångare på svenska) på SVT. Riktigt kuslig och vackert filmad serie som handlar om en liten by där döda personer börjar återvända och inget blir sig längre likt.

Nyligen lades det till en ny serie på Netflix som visar sig vara en amerikansk variant av serien, The Returned. Det är lite tråkigt att det alltid ska göras amerikanska nyproduktioner av franska serier som redan är så bra. Men efter ha sett några avsnitt (kommer ett avsnitt i veckan) så kan jag faktiskt rekommendera den. Bäst spelar den lilla killen på bilden ovan.

Båda serierna finns på Netflix och jag förslår att du börjar med den franska. Jag läste också att en säsong två på Les Revenants redan spelats in i Frankrike och kommer sändas på SVT i år.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.