Resor

Mer bilder från Thailand

Här kommer de sista bilderna från vår Thailandsresa. Det är så kul att ha alla dessa fina bilder kvar så man kan drömma sig tillbaka.

De första tre nätterna var vi på Koh Lanta, Klong Dao Beach som är helt perfekt för barnfamiljer. Stranden är lång och bred och det är inga problem att köra barnvagn där på kvällen när man ska ut och äta.

Sen åkte vi vidare till Long Beach där stranden är smalare med mer träd och palmer som gjorde att det var skugga på förmiddagen. Eftersom vi inte ville att Olivia skulle vara så mycket i solen så var det super.

Byn Saladan, med hamnen där de flesta båtar och färjor utgår ifrån, ligger bara några minuter från Klong Dao Beach och Long Beach i norr. Vid hamnen ligger flera väldig bra och billiga fiskrestauranger. Om man vill shoppa så finns det en hel del butiker men alla har nästan exakt samma utbud av badkläder, hattar, flipflopp, klänningar och taskiga kopior av diverse märken. För min del blev det två strandklänningar, ett par flipflopp och armband med snäckor. Om du vill dyka så är Kon-Tiki ett bra dykcenter som drivs av svenskar.

Nästa tur gick till den lilla ön Koh Hai som ligger söder om Koh Lanta. Otroligt vackert och mysigt. Bra dykcenter (Rainbow Divers) här också som drivs av tyskar.

Ö nummer tre heter Koh Mook och här mötte vi upp min kollega Lisa och hennes familj. Vi stannade bara en natt här eftersom vi hamnade på fel sida om ön med en dålig strand.

Vi är glada att vi åkte vidare för nästa ö, Koh Kradan, var helt underbar med vit strand, turkost vatten och riktigt bra snorkling från stranden. Det trevliga sällskapet gjorde det bara ännu bättre.

De sista nätterna åkte vi tillbaka till Koh Lanta, Klong Dao Beach för att sedan flyga hem från Krabi.

Det bästa med Thailand, förutom maten och klimatet, är att de är så otroligt barnkära. Olivia har blivit fotograferad, fått blommor, kakor, ballonger och gullats med hela dagarna. Att barnen ska få vara med är en självklarhet och det är ingen som ger sura blickar (förutom då kanske andra svenskar) eller kommenterar om det blir lite gnäll eller spring vid t ex restaurangbesök.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.