Modeaktiviteter

Resteröds

resterods.jpg

Visning nummer två var Resteröds och det var svettigt att ta sig från Kungsholmen till Berns på de 15 minuter vi hade på oss för inte stod det en privatbil till mitt förfogande som skulle köra mig. Nej det var mina två ben och SL som fick duga som transportmedel. Även här kom ett märke som jag inte kände igen sedan innan trots att det är ett företag med anor som har hållit på sedan 1935. I goodiebagen låg ett par kalsongen, och de ska jag inte behålla utan ge bort, härligt att killarna fick något avnändbart med sig hem.

Här var det både dam och herr som visades upp och om jag börjar med herrarna.  De ska enligt Resteröds se ut som små farbröder, med stickade tröjor, skägg, mössa och välskräddade byxor eller jeans. Kläderna gick i en enheltlig skala med färger som vitt, grått både mörk och ljusgrå samt svart.

På damsidan var jeans, kofta, mycket skinn och liknande färger som gällde. Det hela andades casual och välklätt och hade starka influenser av den svenska minimalismen med liknande färger och få vräkiga mönster. Med ett undantag och det är jackan som hade stora solroser eller vad det nu var för blogga på i gult. Den bröt verkligen av och drog fokus till sig någon som bär den kommer garanterat att sticka ut i höst och vinter.

Jag brukar personligen inte vara ett fan av minimalism men det här gillade jag, förutom att tjejernas tröja var nedstoppad i byxorna det får mig att tänka på mina gamla förskolefröknar när jag var liten som promt skulle stoppa ner tröjan i byxorna ha ett skärp som de hårt drog åt och de tyckte de var så ungdomliga och moderna.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.