Böcker

Boktips – Shoppinglogik

Shoppinglogik
Illustration Karin Hoxter

Behöver du försvara ditt shoppande? Då har jag hittat en bok för dig som innehåller flera bra ursäkter för ditt handlande. Den 9 november släpps boken Shoppinglogik som beskrivs så här i pressmeddelandet:

“Boken Shoppinglogik beskriver på ett humoristiskt vis shopparens sätt att resonera, kalkylera och agera i konsumtionsögonblicket. Den är en hyllning till det kreativa tänkande som sätts igång hos shoppare på jakt efter prylar att stilla begäret med.”

Jag har frågat författaren Caroline Edgren om bakgrunden till boken och hur hon kom på idéen.

“-Ämnet känns rätt aktuellt just nu, i och med att shopping har blivit något av en livsstil. Upprinnelsen till boken var att jag noterade att jag själv väldigt ofta hittade på olika skäl för att shoppa – från de mest traditionella, d v s behovs-/tröst-/belöningsbaserat, till mer utspejsade varianter (vilka återfinns i boken). Tanken dök upp att man borde börja samla dessa ”argument” för att kunna titta lite närmre på hur hjärnan jobbar när man shoppar. Det handlar ju om att hitta strategier för att unna sig. Och detta är verkligen inte något jag är ensam om att hålla på med: det visade sig nämligen att de flesta jag känner funkar likadant. Så efter en längre period av research sammanställdes manuset, vilket sedan illustrerats av Karin Hoxter. Boken ges nu ut på eget förlag och kommer i första hand att säljas i klädbutiker där ju de vana shoppinglogikerna förstås ofta befinner sig. “

På nätet kan du köpa boken hos caliroots och Kitsch. Fler återförsäljare hittar du hos Massa Publishing.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.