Ny butik

Besök hos skrädderiet & butiken SOM

Butiken SOM

Jag blev så nyfiken på nya butiken och skrädderiet SOM som AOS och Habit har skrivit om så jag gjorde ett besök idag. Tänk att kunna få hjälp att sy upp kläder man själv har ritat, med perfekt passform.

Så här kan det gå till:
1. du får en idé
2. du förmedlar idén till SOM
3. du väljer tyg och skissar (själv eller tillsammans med SOM) exakt hur den ska se ut.
4. SOM syr ett prov som du behåller eller ändrar
5. du provar av plagget i det av dig valda tyget och gör dina sista ändringar om så önskas
6. du kommer för sista avprovning och SOM levererar efter avpress din alldeles egna unika produkt

De har nu haft öppet i tre veckor och har redan nästa fullbokat i sitt skrädderi. Kul, det betyder att det finns massor med oupptäkta kläddesigners och kanske kan någon av er där ute få möjligheten att sy upp en mindre kollektion tillsammans med SOM? Så här beskriver SOM sin verksamhet SOM talents:

“Ett samarbete mellan talang och verklighet. Vi sätter ett tema utifrån vår inspiration och önskan. Sedan presenteras detta tema för en utvald talang som har ett formspråk som vi tycker är intressant. Kollektionen tar vi fram tillsammans för att sedan producera i begränsad upplaga för försäljning i butiken på målargatan 7. Detta sker två gånger per säsong och kickas igång med en visning där vi bjuder in branschfolk som tillsammans med kunder får en chans att ta del av talangen.”

Den första som fått möjligheten att arbeta tillsammans med SOM är Nette Sandström, hennes kollektion finns i butiken i januari.

Om du inte vill sy upp plagg så kan du garanterat hitta något du gillar i butiken. SOM försöker i första hand riktat in sig på svenska märken. Några exempel är Pimpinette, Hope, Whyred och Dagmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.