Inredning

Smarta belysningslösningar

Idag när vi kom hem strax efter 17 var hela trädgården och huset kolmörkt. Vanligtvis har vi fasadbelysning som automatiskt tänds när det blir mörkt ute. Men någon måste ha kommit åt strömbrytaren så alla lampor var släckta så det kändes riktigt kymigt att gå upp för trappan mot ytterdörren.

Det har varit en del inbrott i vårt område så det känns tryggare med belysning som tänds automatiskt när det blir mörkt eller lampor med sensorer så de tänds vid rörelse. 

Vi använder oss av LED-lampor som har en sensor som automatiskt tänder lampan när det blir mörkt och stänger av den när skymningen kommer. LED-strålkastare som har en sensor är ett annat bra alternativ. Lampa tänds när någon kommer i närhet. Ljuset riktas dessutom längre och belysningen blir skarpare än en vanlig lampa, vilket skrämmer bort eventuella inbrottstjuvar.

Den här typen av lampor är lite dyrare men otroligt hållbara (vi har haft våra i ett år nu) och LED är dessutom mycket mer energisnåla.

Några saker du bör tänka på när du köper LED-lampor är färgåtergivning och om lampan går att dimma. Ra är den beteckning du ska titta efter när det gäller färgåtergivning. 100 är det bäst värdet så försök hitta lampor som ligger strax över 90 för att få ett så varmt och mysigt ljus som möjligt. 

Smarta belysningslösningar

Nästa steg när det kommer till belysning här hemma är smarta belysningslösningar. Jag vill helst bara använda en app eller prata med Google Home för att styra alla lampor här hemma. Sen vill jag också kunna välja vilken typ av ljus jag ska ha vid olika tillfällen för att verkligen få till rätt stämning.

Jakten efter det perfekta ljuset fortsätter och tills dess tänder jag en brasa och en massa stearinljus 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.