MiaShopping

Bo på Kastellet i Vaxholm

Långhelg och övernattning på Kastellet

I torsdags gjorde vi en utflykt till Vaxholm och sov över på Kastellet Bed & Breakfast. Tidigare har jag bara varit på Kastellet på julbord och seglat förbi när vi varit på väg ut i skärgården. Men jag har aldrig tidigare gått omkring på den lilla ön med fästningen som byggdes på 1500-talet (och ersattes med den fästning som finns där idag 1863).

“Fästningen har vid två tillfällen fungerat som skydd när Stockholm har angripits. Första gången var 1612 då danskarna anföll och andra gången var 1719 när ryssarna härjade i Stockholms skärgård.”

Turistsäsongen i Vaxholm har inte riktigt satt igång än och det var mycket som inte öppnat än. Vi hade gärna ätit middag på Kastellet men än så länge så var det bara lunchrestaurangen Bistro Kastellet öppen så vi tog linjefärgan och åt middag på Vaxholms hotell på kvällen.

På Kastellet finns det många roliga aktiviteter och en nyhet för i år är Walk the plank och sedan tidigare finns Fångarna på Kastellet-utmaningen. För den som är intresserad av Kastellets historia så finns det ett museum.

Det var väldigt mysigt att bo på Kastellet och barnen tyckte det var spännande med alla kanoner och att åka linjefärjan. I korridoren vid de gemensamma toaletter/duscharna stod en riddarrustning som skrämde både oss och barnen varje gång vi gick förbi 🙂

Vi bodde i ett familjerum med utsikt över vattnet. Frukosten var trevlig med nybakat bröd och eftersom det var soligt och varmt kunde vi sitta ute.

Frukost på Kastellet

Frukost

Det enda jag har att klaga på är egentligen priset som var ganska högt för ett boende där dush och toalett fanns i korridoren samt att det var väldigt lyhört.

Hursomhelst var det en mysig tripp som jag kan rekommendera till barnfamiljer!

Vaxholm

kanon

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.