Utanför ämnet

Min konstiga “sjukdom”

Anledningen till att det inte bloggats eller postats så mycket den sista tiden är att jag råkat ut för en underlig krämpa som har gjort mig ganska låg.

Har du hört talas om knölros? Nä, det hade inte jag heller. Det började med att ett vad jag trodde var ett blåmärke på skenbenet började bli rött, ömma och bukta ut väldigt mycket. Jag började googla och hittade bilder och beskrivningar på knölros och insåg ganska snabbt att det nog var det jag drabbats av.

Efter ett samtal till 1177 så tyckte de att jag genast skulle söka vård.

Sagt och gjort – efter 4 timmar på Läkarhuset Odenplan fick jag träffa en läkare och göra lungröntgen samt lämna blodprov, urinprov och halsodling.

I slutet på februari hade jag influensan och var riktigt dålig med hög feber, ont i halsen och ömma leder. Tror jag aldrig varit så sjuk i vuxen ålder. Läkaren trodde att det jag råkat ut för nu var något som var kopplat till detta.

I förrgår ringde läkaren och talade om att jag hade streptokocker (jag har inga som helst symtom på det) och att jag måste påbörja en penicillinkur. De andra prover såg bra ut och jag är så tacksam att det inte var något allvarligare.

Nu äter jag alltså penicilin men märket på mitt ena ben har blivit värre och stramar och gör väldigt ont när jag står och går. Det hjälper att ha benet i högläge och undvika långa promenader.

Tänk att något som sitter i halsen kan utveckla knölar på benen? 

Förhoppingsvis kommer knölrosen försvinna när jag blivit av med streptokockerna men om jag har otur så kan det vara kvar i månader eller år 🙁

Vanligvis är detta något som drabbar kvinnor 20-30 år så jag antar att jag ska vara tacksam att min kropp precis som min hjärna tror att den är yngre.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.