Skidor

Skidåkning i Titlis Engelberg

Strålande sol och riktigt vårvinterväder.

Det är så här våra senaste dagar i Engelberg sett ut.

Men det hade gärna fått vara mycket mer snö för just nu är det bara pisten som gäller.  Vi har försökt åka några åk i offpist-området där vi spenderade all vår tid sist vi var här men det är hårt och inte alls kul.

Jag insåg rätt snabbt att just Titlis kanske inte är ett så bra område för nybörjare eller ovana åkare. Det är nästa bara röda backar och åker man upp på toppen så måste man ta sig ner i en puckelpist. Man får en annan syn på området när man åker med familjen.

Kabinen Titlis Rotair är en nyhet sedan sist vi var här. Det tar dig högst upp till toppen på 3028 meter.

De här små båsen finns på Berghotel Trübsee takterass och en sådan har vi okuperat två dagar nu. Perfekt för båda barnen har sovit här en stund mitt på dagen. Sen turas vi ju om att åka skidor och då är det här en bra bas med vacker utsikt. Det finns också en liten lekplats här.

Ella sover skönt i alpluften.

Tjoho – vi hittade lite lössnö som sedan övergick till ett parti med stenhård skare som gjorde det nästa omöjligt att ta sig ner 🙂

Vill man inte åka skidor så kan man åka däck eller andra små konstiga plastgrejer. Det går att köra skotar runt en bana och hyra snöskor och kälkar.

Här tar Ella och jag en tur med däcken.

Det är så otroligt vackert här och visst blir allt så mycket enklare när solen skiner och man slipper frysa. Barnen har varit nöjda och Hjalmar har provat åka skidor varje dag men idag så lossnade det rejält och han ville aldrig sluta.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.