Trädgård

Drömmen om en kompost och trädgårdstrender

image image image image image image

Efter en pressfrukost med Hasselfors Garden så drömmer jag om en egen kompost. Tänk vad ens intressen kan ändras när man flyttar till hus. För bara två år sedan skulle jag skrattat om jag hörde om den här drömmen 🙂

Men nu vill jag ha en kompost där vi slänger allt matavfall och sedan kan hämta härlig jord att plantera i. I vår bygger vi ett garage med en enorm altan ovanpå och där vill jag odla morötter, sallad, tomater och kryddor.

Idag har jag också fått lära mig mer om jord och vad som ger växterna fina rötter. Vatten, luft, näring, jordtemperatur, humus (organiskt rest) och mikroorganismerna i jorden är förutsättningar för glada och friska plantor. Både växterna i min  trädgård och de som står i krukor här inne får bara vatten. Så det kanske är dags att chocka dem med lite näring också?

Det pratades också om trender när det kommer till trädgården och odlingstrenden håller i sig. Vi gillar att odla och äta mat som växt i vår egen trädgård eller odlingslåda. Trädgårdsintresset exploderar på sociala medier och om du är intresserad så finns det Facebook-grupper (trädgårdskompisar verkar vara störst) och youtube-kanaler att följa för att få tips och trix.

Vi får väl se om jag lyckas med mina små odlingar i sommar – annars har jag ju en mamma med gröna fingrar att fråga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.