Barn

Luciafirande x 2

2015-12-11-10.00.37

2015-12-11-10.04.17

2015-12-11-09.58.09

2015-12-11-16.19.56

Luciatåg i Adolf Fredriks kyrka

Olivia som tärna

Det är tur man inte jobbar en dag som denna utan kan flänga runt på barnens lussefirande utan att känna sig stressad.

Vi började med Hjalmar som hade firande på förskolan med sånger och fika med lussebullar och barnens egna pepparkakor. Hjalmar sjöng inte. Han rörde inte ens på läpparna vad jag kunde se. Men det kanske var lika bra eftersom han sjunger “Pippa pippa” om “Tipp tapp” 😉

På eftermiddagen var det Olivias tur och de bjöd på en fantastisk luciakonsert i Adolf Fredriks kyrka. De har en otroligt duktig musiklärare som verkligen stöttar och pushar dem så att alla ska tycka det är kul och hitta sin plats. Olivia fick sjunga första versen till Tusen röster tillsammans med en annan tjej i klassen och de var sååå duktiga. Det går att lyssna lite på ett klipp jag lagt upp på Instagram.

Under hela min uppväxt har jag gått luciatåg, sjungit, spelat blockflöjt/gitarr och spelat upp olika pjäser. Vi var ju inte mer än ca 15 elever på hela skolan i klasserna 1-6 så alla fick alltid vara med. När jag gick i 6:an var det så få som sjöng så jag och två andra fick spela in alla sångerna på bandspelare. Sen spelade vi upp det i bakgrunden vid luciatåget för att vi iallafall skulle vara 6 personer som sjöng 🙂 Vi hade också en duktig och påhittig musiklärare.

Önskar er en mysig luciahelg om jag inte hinner blogga något mer innan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.