Barn

Bratz är tillbaka

bratz

Bratz

bratz3

bratz4

I lördags var jag och Ella hos Lekmer och spanade in de nya Bratz-dockorna som lanserats här i Sverige nu i september. Det var 2001 de omdiskuterade dockorna skapades och 2006 hade varje barn i norden 2,7 Bratz-dockor vilket måste anses som en lyckad lansering.

Jag hade själv inte barn den här tiden och var väl inte direkt insatt i dåtidens leksaker men jag kommer såklart ihåg dockorna som kritiserades då de var så hårt sminkade och fokus låg på utseende och märkeskläder. 14 år senare har de gett dockorna helt nya värden och deras make-up har tonats ner och de vill uppmana barnen att våga vara sig själva och uttrycka sig individuellt. Men så stor skillnad på dockornas utseende tycker jag inte att det är.

Nu slår de på stora trumman igen och det finns mängder av olika dockor och lekset. Bland annat ett photo-booth där du kan placera din telefon och ta kort på dina stylade dockorna som sedan ska spridas via sociala medier.

I goodiebagen från pressfrukosten fick vi Chloe och henne gav jag till Olivia på sin födelsedag. Trots att hon inte leker med dockor längre och är helt ointresserad av Monster High och Barbie så hade hon hört talas om Bratz och ville gärna behålla dockan. Hon gillar alla småprylar man får till och att håret är glansigt och går att göra frisyrer på.

Dockorna kostar ca 300 kr och kommer med många olika tillbehör. Spana in dem på Lekmer.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.