Dagen i bilder

Ett sista farväl

kyrka

2015-06-18-13.50.34

2015-06-18-13.58.14

2015-06-18-14.09.11

2015-06-18-16.08.19-1

2015-06-18-16.08.31

 

I torsdags tog vi ett sista farväl av min mormor. Jag har sörjt henne länge då hon varit dement i många år och inte längre känt igen oss. Men jag väljer att minnas henne som världens bästa mormor  som vi spenderade härliga somrar hos i Skåne sedan vi flyttat upp till Jämtland. Hon bakade de godaste bullarna och jag minns speciellt hennes nötrulltårta med smörkräm. Pannkakor var hon också bäst på. Tror aldrig jag fått till så goda men jag misstänker att hon hade lite mer smör.

Vi var också dagbarn hos min mormor när vi var små och då minns jag speciellt hur hon läste böcker för oss och gjorde till rösten för alla karaktärer och vi skrattade så vi kiknade. När min syster hade hemlängtan på somrarna (när vi var där i flera veckor utan mamma och pappa) klippte vi ut serier från Hemmets Journal och klistrade på en stor skiva som vi satte ovanför Annas säng. Då kunde hon läsa serier och tänka på annat när hon skulle somna 🙂

Det var en fin begravning i samma kyrka som jag och mina syskon döpts i. Sen bjöds det på smörgåstårta och vanlig tårta i min morbrors nybyggda uterum.

Resten av kvällen var jag helt slut – så mycket känslor gör att man blir helt utmattad. Men jag är så glad att mormor och morfar äntligen är tillsammans igen. Tänk att morfar väntat ända sedan 1996 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.