Mia testar

Favoritserier på Netflix och tävling!

breakingbad

Jag tänkte bjuda på mina favoritserier på Netflix och presentera en tävling där du kan vinna 6 månader gratis på denna beroendeframkallande tjänst.

Här kommer mina favoriter – dock vet jag inte riktigt om ordningen stämmer. Ibland är man inte på humör att se våldsamma serier som ex. Sons of Anarchy utan något mer lättsamt. De flesta av dessa serier har jag sett tillsammans med min sambo och han gillar dem också – men skulle nog ha rankat dem annorlunda.

1. Breaking bad

2. House of Cards

3. Orange is the new Black

4. The Returned

5. Sons of Anarchy

6. Bron

7. The Killing

8. Top of the Lake

 

Nu skulle jag vara tacksam om ni kan tipsa om nya serier som vi kan plöja i höstmörkret. Helst något som passa både mig och sambon.

Den som ger mig det bästa tipset vinner 6 månader gratis medlemsskap på Netflix.

Ni har till den 20 september på er att tävla – LYCKA TILL!

ps. Jag godkänner kommentarer manuellt så det kan dröja en dag eller två innan de syns.

22 kommentarer

 • La Linda

  Inte EN av dem har jag sett. Jag har försökt på ca hälften men inte fastnat. Jag nominerar…. DOCTOR WHO!! Och Mr Selfridge. Och Mad Men (som jag precis börjat kolla på!?). Och nämnde jag DOCTOR WHO?!??

 • Bella

  Jag och min sambo har älskat the killing, bron och top of the lake så är säker på att dessa serier kommer falla er i smaken:

  True detective – ruggigt bra och spännande med en fantastisk Matthew MacConaughey! Ni kommer definitivt inte bli besvikna på denna serie! Finns tyvärr inte på Netflix dock.. Annars kan jag varmt rekommendera Oskyldigt dömd med Mikael Persbrandt på Netflix. Lättsam och annorlunda deckare, faktiskt välgjord för att vara svensk. Om ni annars är sugen på komedi är Modern Family enligt min mening oslagbar!

 • Ann-Kristin Bakken

  Jag och min kille kollar på Suits just nu och tycker den är kanon. (Vi har båda tittat på Orange is the new black och Sons så Suits kanske passar er med.) Suits har dessutom gott om “ögongodis” både för killar och tjejer tycker jag. Humor, snabba kvicka kommentarer och en del tankenötter i advokatmiljö.
  Californication är kul om man tål skämt om sex, sprit, droger och rock n roll.
  Lie to me är kanon. Lite som House fast här gäller det psykologi och kroppsspråk mer än medicin. Attityden på huvudrollen är dock densamma. Obstinat och kaxig.

  Ingen av dessa serier är särskilt våldsamma. Iaf inte i närheten av Sons.

 • Ida

  Alltså om du inte har sett Game of Thrones så är det ett STORT MÅSTE!, både du och karln kommer sitta som klistrade! Kan verkligen rekomendera det! Jag blir nästan lite avudnsjuk på alla avsnitta som du inte har sett än haha. Så mycket skojigt framöver!

 • felicia kyrk

  Den absolut bästa serien som jag sett på länge: The following! Verkligen super spännande varje avsnitt!
  Inväntar nu tredje säsongen och är så upprymd!

 • Johanna L

  Jag tycker att Scandal är fantastiskt bra. Kerry Washington spelar en politisk fixare, som städar upp skandaler och samtidigt har en affär med den gifta presidenten.

  Borgen! Är det några som kan göra bra serier så är det danskarna. Politik och maktspel med en briljant kvinnlig statsminister.

 • Tina Carlström

  Du får bara inte missa True Detective, Två kriminalpoliser återberättar sin 17års långa jakt efter en seriemördare i Louisiana. Anledning är att deras fall nu tagits upp på nytt och ifrågasätter om Rust Cohle och Martin Hart verkligen fångade den riktiga seriemördaren.
  Sen slår jag alltid ett slag för Homeland och Bron 🙂

  Kram

 • Sophie Persson

  Det här är “right upp my alley”, eftersom jag spenderar lite för många timmar fastklistrad framför Netflix. Som tur är så delar min sambo samma intresse, så vi nördar oss tillsammans. =) Några av våra favoriter från Netflix finns med på din lista, men här kommer några av våra favoriter som INTE finns med på din lista:

  1. Falling Skies. (Superspännande serie om när utomjordingar anfaller jorden. Inte lika töntigt som det låter, utan väldigt spännande).

  2. Jericho. Kärnvapenapokalyps, liknar Falling Skies lite, lite grann, utan övernaturligheter. Fantastiskt intressant om vad som händer rent psykologiskt i ett samhälle när man plötsligt stängs av från omvärlden.

  3. Firefly. En av mina favoritserie all time. Sci-fi med vilda västern inslag. Och jag vet att det låter jättekonstigt, men det är det faktiskt inte! Det är riktigt bra karaktärer, bra handling och bra dialog. Love it!

  4. Hell on Wheels. Gillar man vilda västern och historiska serier så är det här något för dig. Riktigt, riktigt bra.

  5. Ripper Street, handlar om jakten på Jack the Ripper i London.

  6. The Tudors. Också för den som gillar historia. Mycket sex, politik, hämnd och intriger.

  7. Sherlock. Kriminalserie, med den klassiska Sherlock Holmes omvandlad till nutid. Jag var tveksam till om det här konceptet skulle funka, men det GÖR det. Riktigt, riktigt bra!

  8. Warehouse 13. Min sambos favoritserie. Han tröttnar ALDRIG. Handlar om hemliga agenter som jagar föremål med speciella krafter.

  9. Doctor Who. Också en av min sambos absoluta favoriter, han brukar plöja avsnitt efter avsnitt.

  Sådär, nu har jag avslöjat precis hur mycket tid vi spenderar framför TV:n. 😉

 • Stina

  Grey’s anatomy! Grymt bra serie som det alltid händer något nytt och spännande i. En serie som utspelas på ett sjukhus där det händer mycket drama, romantik och spännande saker.

 • sandra

  Finns ju såklart Game of thrones, men den gissar jag att ni hört talas om ;).
  Sen Vikings är ju rätt bra, lite som Game of thrones. Även Grimm tycker jag är bra :).

 • Hilde J

  En serie man helt klart måste se är Prisson Brake!
  Vi missade den när den kom men har haft många timmars nöje nu under sensommaren. Spännande och så blir man ju lätt lite småkär i Michael 🙂
  Helt klart en serie för både dig och din sambo!

 • Elsa Fasrurp

  Hej!
  Jag kommer självklart med bästa tipset då man vill ha något riktigt bra att titt på utan att få skuldkänslor över att man slösar tid.
  The Walking Dead!!
  En otroligt bra serie med bra skådespel och handling. Det handlar om en stor blandning av människor som tillsammans försöker överleva från utbrottet av ett virus som gör människor till “walkers”(zombies). Det är baserat på att världen idag skulle bli drabbad av samma sak och man får s hur människor går som från vår vardag till att bli flyktingar som letar efter ett trygg ställe att bo ständigt jagade av walkers som är ute efter deras kött. Man får följa och lära känna personer som hela tiden sätts på prov inför döden själva men även för nära. Det är en spännande serie och inte bara om död och action utan även kärlek, vänskap och hopp.
  Kan inte vänta till säsong 5 kommer ut i oktober och ni kommer bli glada av att det redan finns så många säsonger eftersom spänningen är för stor för att vänta på avsnitten ska komma ut. Det är ingen serie där problemen bara förnyas när ena är slut utan jag skulle säga som sagan om ringen där det finns en stor handling men utifrån den mindre och lika intressanta handlingar som hur familjer och vänner splittras eller förenas.
  Verkligen värd ett försök och bara så ni vet kan det ta några avsnitt innan man kommer in i det eftersom det är så mycket olika faktorer men det är som att läsa en bra bok. För att komma in i den så måste man veta hur saker och ting ligger till och sedan vill man inte sluta läsa.
  Mvh Elsa

 • Annica

  Kan bara rekommendera min älsklings serie som jag inte klarar mig utan, REVENGE!!!!
  Spänning, kärlek, intriger och massa mer, måste ses!!

 • Katrin

  Råkade tillbringa sommarens varmaste dag med att sträcktitta på Black Orphan! Här är mina tips:

  1) Suits (rolig, spännande och snygg)
  2) Black Orphan (galen, kul och creepy)
  2) Walking dead (apokalyptisk och läskig men samtidigt empatisk och kärleksfull)

 • MiaShopping

  Så tacksam för alla bra tips jag fått! Tyvärr kan bara en person vinna och den här gången blir det Sophie Persson – GRATTIS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.