Tips

Luktfria fötter i sommar

20140430-150057.jpg

20140430-150140.jpg

Nu har vårskorna plockats fram och de som hängt med några år kanske inte alltid luktar så gott. Jag tänker främst på Converse som man gått i barfota eller kanske sneakers som har några mil på foten.

Då kan hygiensulan Flawa hjälpa till. Det är en tunn sula (finns i tre storlekar; Small 36–38, Medium 39–41 och Large 42–44) som tar bort dålig lukt och fukt.

Sulorna luktar lite som billig herrparfym men det är så mycket trevligare en svettlukt 🙂 Så har beskrivs innehållet i sulorna:

“Hemligheten ligger i sulornas fyra lager med olika betydelsefulla egenskaper. Översta lagret består av Polypropen som är både hudvänligt och låter fötterna andas. Första mellanlagret består av ekologisk bomull (80%) och cellulosa (20%) som absorberar fukt. Andra mellanlagret utgörs av den majsbaserade ingrediensen Cyclodextrin som kapslar in och neutraliserar dålig lukt och fukt samt utsöndrar allergifria doftämnen, vilket ger en angenäm diskret doft. Understa lagret har en anti-glidbehandling som gör att sulan hålls på plats i skon. Cyclodextrin är ett bioaktivt ämne, vilket innebär att det endast aktiveras då man belastar sulan med tryck.”

Sulorna håller fötter och skor fräscha i 7 aktiva dagar, därefter byter man till ett par nya sulor. En förpackning med åtta par hygiensulor kostar ca 119 kr och säljs från och med maj på Apoteket AB och Apotek Hjärtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.