Shoppingguider

ShopUSA – tips om du vill shoppa från USA

Fler och fler nätbutiker i USA levererar nu till Sverige. Men det finns fortfarande en hel del som inte gör det och bland annat så är det favoriter som Apple, ConverseVictoria’s SecretRalph Lauren, SOREL, Nordstrom mfl där man kan spara mycket pengar genom att handla i USA istället för Sverige. Även en del säljare på Ebay gillar inte att skicka paket utomlands vilket gör att man kanske missar något fint man verkligen skulle vilja beställa.

Då kan jag tipsa om ShopUSA som jag själv använt för att bland annat köpa en jättefin väska från Marc by Marc Jacobs. En väska jag garanterat inte hade hittat i Sverige och definitivt inte till det priset jag köpte den för.

Det som är bra med den här tjänsten är att man i förväg veta exakt hur mycket varorna kostar när de levereras till hemadressen i Sverige, alltså inklusive moms, tull och frakt. Du får alltså en egen postadress i USA som du uppger när du handlar.

Så här går det till:1. Registrear dig som användare på ShopUSA (gratis).
2. Gå till den nätbutik du vill handla i och genomför dina köp. Vid utcheckningen så uppger du till ShopUSA-postadress istället för din hemadress i Sverige.
3. Registrera sidan din leverand hos ShopUSA (se nedan hur det kan se ut). Då får du också redan på summan du betalar för frakten.
4. ShopUSA ser till att dina varor levereras till Sverige.
5. Schenker levererar varorna till ett paketombud nära din hemadress.

För mig fungerarde det jättebra att använda mig av ShopUSA. Det enda negativa var att nätbutiken jag handlade från ville att jag skulle verifiera mitt VISA-kort för att bevisa att det var mitt. Det känns såklart tryggt att de kolla upp sånt men samtidigt gjorde det att min beställning tog några dagar extra eftersom jag var tvungen att vänta på att pengar skulle dras från mitt kort och sedan meddela butiken beloppet.

Men när det väl var ordnat så gick det på max en vecka och jag fick paketet levererat till mitt jobb eftersom det är adressen jag angett till ShopUSA. Toppen!

3 kommentarer

 • Alicia

  Jag kan varmt rekommendera en amerikansk webshop som heter shopbop.com. Jag beställde ett Marc Jacobs mac fodral i student present där på en fredag och på måndag stod DHL redan vid min dörr med min leverans.
  Mvh

 • how to rent a yacht

  You want tto ensure you have a good time so it is important
  to choose a Uniworld river cruise with excursions that will
  provide an adventure you would never forget. This gjves you the opportunijty to sail without being stuck with a bbig dent in your baznking account.
  High pressure industry applications use them vey effectively and they are anti-corrosive as well.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.