Ny butik

Ny butik i Stockholm: Scho Collection

Scho Collection har öppnat sin första butik i Sverige. Butiken ligger på Linnégatan 31 på Östermalm i Stockholm.

Scho Collections sortimentet består av lediga kavajer, kostymer och kappor i ullmixar, klänningar och toppar i silke, chiffong och tencel. Mjuka byxor, raka klänningar, toppar och blusar med detaljer som bryter mot den annars rena designen och inslag av oversize. Färgskalan går i marint, vitt o svart och grå toner med grönt som accentfärg.

Scho Collection skapar kläder med en avslappnad elegans och edge för den urbana medvetna kvinnan med integritet. Designen är sofistikerad med en tvist och ett visst androgynt inslag där arbetade detaljer bryter av i en stilren design. Scho Collections kläder är en power suit för den moderna kvinnan och tillåter henne att gå från arbetet direkt till festen, eller vice versa.

Scho Collection grundades 2010 och nominerades till Svenska Moderådets pris Årets Rookie 2012. Bakom Scho Collection står designern och journalisten Susanne Johansson. Hon har ett förflutet som förlagsredaktör för ett eget bokförlaget där hon bland annat gav ut klassiker på svenska på nytt såsom Media av Marshall MacLuhan, Egalias döttrar av Gerd Brantenberg och modelitteratur som Salka frågar av Salka Hallström och modeantologin Sexton svenska texter om mode. Mellan 2004 och 2012 var Susanne Johansson redaktionschef för livsstilsmagasinet STIL som ges ut av NK.

Scho Collection har en nätbutik som du hittar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.