Skönhet

Kahina

Förra veckan var jag på ett pressevent där skönhetsmärket Kahina presenterades av dess grundare Katharine L’Heureux.

Det är naturliga och till stor del ekologiska produkter. 25% av Kahinas vinst går till de Berbiska kvinnorna i Marocko som jobbar i kooperativtet för att utvinna Arganoljan som är viktigaste ingrediensen i produkterna.

Det är i sydvästra Marocko man hittar arganskogen och det är här som de Berberiska kvinnorna lever och utvinner arganoljan. Då de använder sig av en flera hundra år gammal teknik som gått i arv, kan det ta upp till en hel dag att utvinna så lite som en liter olja.

Arganoljan innehåller väldigt mycket E-vitamin och antioxidanter vilket har många positiva effekter på huden. Bland annat förbättrar den hudens struktur, återställer hudens elasticitet och behandlar blemmor och acne.

Nu har jag provat oljan, rengöring och hudkräm och min hud har reagerat väldigt bra på de här produkterna. Nu när det blir kallare ute så behöver jag produkter som återfuktar ordentligt för min hud blir väldigt lätt torr.

Om en vecka går produkterna att köpa hos Swedish Beauty Factory.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.