MiaShopping

Om att blogga


Bilder från en artikel i Pralin där jag blev intervjuad 2007

Fina Kattis ville se mina svar på den här enkäten och nu äntligen har jag tagit mig tid att svara.

pil Hur länge har du bloggat?

Jag började blogga i augusti 2005. Men jag har drivit en personlig hemsida där jag skrivit dagbok och lagt upp bilder sedan 1999.

pil Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut innan du själv började blogga?

Jag tror inte jag hade någon bild av bloggare utan jag såg det mest som en möjlighet att driva trafik till MiaShopping som jag startade 2004 samt att det var en smidig teknisk lösning att snabbt få upp information på nätet.

pil Vilken var den första blogg du förälskade dig i?

Jag tror inte jag var direkt förälskad i någon blogg men jag läste  EleonoreAnnas blogg feat Mel E, Hotspot, Johannas Fashionista och Ebba von Sydow.

pil Hur känner du nu inför dina allra första blogginlägg?

Mycket bra! Lite dålig kvalitet på bilderna bara. Jag hade varit på fyra modevisningar och sett Minimarket, Bea Szenfeld, Diana Orving och Karla De vito by Karin & Pia. Läs mer här.

pil Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?

Jag har just nu 200 bloggar i Google Reader. Vissa läser jag och andra bevakar jag. I min rss-läsare finns bloggar om shopping, mode, inredning, internet, affiliatemarknadsförning, teknik, träning mm.

pil Hur många procent av de bloggar du läser är dagboksbloggar och inte ämnesbloggar (som t.ex. teknik- eller modebloggar och politiska bloggar)?

En ganska liten del skulle jag gissa. 20%? Lite konstigt egentligen för dessa bloggar gillar jag allra mest.

pil Nämn en bloggare som verkar vara väldigt, enormt jätteolik dig, vars blogg du tycker om.

Kan inte komma på någon.

pil Nämn en bloggare som verkar lik dig, vars blogg du tycker om.

Linda K. Fast hon är mycket roligare och har snyggare stil. Jag brukar sitta och asflabba åt hennes korta och fyndiga inlägg (och min sambo likaså). Lika ofta inspireras jag av hennes dagens-outfit-bilder.

pil Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?

Jag tror det uppskattas. Mina föräldrar som bor i Jämtland kan hålla koll på mig. Fast egentligen är det nog bilder på Olivia de hoppas få se. Det negativa med bloggandet är nog egentligen att flera kanske inte höra av sig för det tycker att de har koll på vad som händer i mitt liv…men då har de fel.

pil Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Jag har nog aldrig ställt den frågan till någon. Men jag tror de flesta känner igen mig trots att jag lämnar väldigt mycket känslor och åsikter utanför bloggen.

pil Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg?

När jag började blogga var jag väldigt privat. Då var min blogg mer som en nyhetskanal där man inte fick redan på någon alls om personen bakom. Dessutom kapade jag huvudet på mina outfit-bilder (läs mer om det här). Idag är jag inte heller så privat men håller det på en ganska bra nivå så att alla ska få inlägg de gillar.

pil Nämn några saker som du aldrig bloggar om och anledningen till det.

Jag skriver inte om mitt jobb eftersom det inte rör ämnet.

pil I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?

Ganska stor utsträckning tror jag.  Jag har alltid varit väldigt blyg och är inte den som tar plats och behöver höra min röst hela tiden. Så att få utrymme på nätet passar mig alldeles utmärkt. Här kan jag ta hur mycket plats som helst och de som gillar det jag gör kan ta del av det.

Mitt blogg är inte speciellt stor och kommer aldrig bli det men jag är glad för de besökare som återkommer och lämnar kommentarer, tävlar och ställer frågor via mail. Tack till er!

pil Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?

Nja. Jag vet ju att jag själv väljer att inte skriva om saker som är jobbiga i mitt liv. Bara mina närmaste vänner vet vad jag längtar efter och hur mina drömmar ser ut. Men visst får man lära känna en del av personen.

pil Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?

Många många härliga människor! Jag var på min första bloggträff i november 2006 och sedan har det fortsatt med bloggdrinkar och Blog Award, pressvisningar, modevisningar och annat skoj.

pil Kan det vara ”skadligt” att blogga?

Absolut! Unga tjejer och killar som inte tänker på att spåren på nätet aldrig riktigt suddas ut. Jag är glad att jag var “vuxen” när jag började blogga.

pil Bloggar du om två år? i så fall: är ditt bloggande annorlunda då?

Det tror jag säkert. Men vi får se om det är på MiaShopping eller någon annanstans.

pil Har bloggarna någon inverkan på vår kultur?

Såklart!

pil Vad har bloggskrivandet betytt för dig?

Otroligt mycket! Jag har fått flera fina vänner via bloggen.

pil Vad har bloggläsandet betytt för dig?

Jag får snabbt reda på nyheter inom de intresseområden jag har och lär mig nya saker.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.