Veckans butik

Veckans butik: Mandel


Den här veckan svarar Eva som driver butiken Mandel på mina frågor.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
-Mandel startades i Göteborg våren 1999 och webshoppen startades i september månad 2008. Jag har alltid gillat att jobba med kläder och efter att varit anställd i klädbutik länge tyckte jag det var dags att göra det i egen regi och startade därför Mandel våren 1999 i en liten lokal på knappt 30 kvm.

Efter några år var det dags för flytt till större lokal lokal (den vi har idag) och då intresset för Mandel ökade så valde vi (jag och min man som nu driver företaget tillsammans) att även starta webshoppen Mandeldesign.se vilket skedde i september månad 2008.

pil Hur bestämmer ni vilka produkter och märken ni ska köpa in?
-Jag har valt att jobba med danska märken och då framförallt med VILA, OBJECT och ONLY då jag tycker att de är snabba med trender och ligger i en mycket bra prisklass vilket är viktigt. Vi har även märkena Pieces som vi köper alla accessoarer från och klädmärket ICHI, även dessa är danska.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på Mandel 2010.
-Det vi sålt fantastiska mängder av det senaste året är jeansleggings och detta verkar fortsätta på samma sätt även under 2010 då kunderna låtit detta bli ett favvoplagg i garderoben.

Jeans är ju stort våren 2010 så vi tror mycket på denim i alla modeller, har tex nu haft inne en jeansklänning från OBJECT som vi sålde 20 stycken av på 2 minuter första gången den kom in och andra gången 50 stycken på 5 minuter så denim är absolut hett 2010!

Under våren kommer vi även att synas på en del events både i Göteborg och Stockholm för att bla berätta om vår ”blogghandel” som förra året blev utsedd till ”årets mest nyskapande e-handel” av ”Internetworld”.

Till hösten gör vi en stor satsning och kommer att starta med barnkläder på sidan mandelbarn.se där kunderna redan nu kan gå in och tipsa om sina favvo-märken m.m.

pil Vilken är er favoritprodukt på Mandel just nu?
-Det är svårt att välja ut bara ett favvoplagg för en säsong då jag gillar att mixa lite olika stilar… Slitna jeansleggings är något som jag bara älskar och då gärna till en cool tunika eller oversizetop. Den rockiga stilen blandat med vårens skira romantiska look och självklart det kommande army-modet tycker jag är supersnygg och något som de flesta passar i.

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
-När det gäller näthandel så är det oerhört viktigt att få folk att komma till sin sida så ju fler kanaler man syns genom desto bättre. Här har min blogg varit till oerhört stor hjälp då den skapar en trogen kundkrets som regelbundet går in. Genom bloggen kan man även tipsa kunderna om kommande plagg och skapa en längtan efter något som är på väg in. Att visa bilder från inköpsmöten och modemässorna gör att kunderna får en inblick ”bakom kulisserna” vilket många gillar och gör att de känner sig delaktiga i det som händer på Mandel.

pil Tror du Mandel finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
-Med tanke på den fantastiska resa som Mandel gjort bara på den här här korta tiden vi varit igång så är jag fullkomligt övertygad om att Mandel kommer att finnas även om 10 år och då troligtvis med fler kategorier än endast dam och barn på nätet.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
-Jag själv handlar en del på nätet och då mest hudvård, böcker och barnkläder.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.