Mode

Kawaii-stilen

I onsdags var det ett reportage i DN om Kawaii-trenden i Japan. “Kawaii, som löst kan översättas till gulligt, bedårande eller hjärtevädjande, är rådande ideal för nästan allt. Hjälplösa bebisar och små djur är kawaii, liksom seriefigurer och mangakaraktärer med enorma ögon.”

Det påminde mig om boken Fresh Fruits som jag har i bokhyllan sedan säkert 10 år tillbaka då första upplagan kom. Här finns outfit-bilder på hundratals söta japanska tjejer och killar där många kör just med Kawaii-stilen.

På MiaShoppings Facebook-sida finns några fler bilder att spana in.

2 kommentarer

  • Linnea

    Kawaii är helt klart ett välanvänt uttryck i japan. När det gäller mode så syftar man främst till de mindre extreme fashiongyaru modet eller modestilen decora. De bilder du visar ovan visar olika genrer inom modetrenden lolita. Läs gärna min blogg för mer info om japanskt mode och hur man skiljer de olika modestilarna frpn varandra.!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.