Från mobilen

Italienskt mode på Hallwylska museet

Den 7 maj 2009 kommer Le Notti italiane-utställningen till Hallwylska museet i Stockholm. Utställningen innehåller ett stort antal originalkreationer av italienska modeskapare som Versace, Cavalli och Pucci – namn som är lika välbekanta som de kvinnor som burit dem – bland dem storheter som prinsessan Diana, Jackie Kennedy, Naomi Campbell och Monica Bellucci.

Utställningen “Le Notti italiane – Italienska nätter” visar unika italienska alta moda-kreationer från 1950-talet fram till 1990-talet. Tonvikten ligger på skapelser av designerna Roberto Capucci, Valentino, Pucci, Ferré och Versace.

Kläderna kommer från stiftelsen Fondazione di Sartiranas samlingar och det är första gången någonsin som samlingen visas i Sverige. Till utställningen hör också Fondazione di Sartiranas originalfotografier tagna av modefotografen Richard Avedon.

Flera föreläsningar kommer att anordnas i anslutning till utställningen.

Det måste såklart bokas in i kalendern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.