Modeaktiviteter

ICON DRESSED – a Fashion Installation

ICON DRESSED - a Fashion Installation

I slutet på oktober kan du se denna (och tretton andra) vackra klänning på Nordiska Museet. Alla klänningar är gjorda i papper och skapad av danskholländska designern Annette Meyer.

Fjorton skyltdockor, klädda i blommönstrade pappersklänningar och med tidstypiska frisyrer, står utspridda i hela utställningsrummet. På väggarna visas stora fotografier av klänningarna på levande modeller.


Pappret är av den grövre sorten och är egentligen förpackningspapper som används till socker- och mjölpåsar. För att mjuka upp och göra det följsamt har pappret skrynklats. 45 par händer har under otaliga timmar hjälpt Annette i arbetet – alla hennes vänner har bjudits till hennes “skrynkelpartyn”.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.