Veckans butik

Frågor till veckans butik: Beauty Planet

Frågor till veckans butik: Beauty Planet

BjörnBeauty Planet är den åttonde personen att svara på frågorna i MiaShoppings kategori “Veckans butik”.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du startade den?
– Butiken startade juli 2006. Jag grundade Beauty Planet eftersom hudvård, makeup och parfym från välkända varumärken inte fanns att köpa i någon större omfattning på nätet i Sverige. Många av våra produkter säljs också endast i större svenska städer vilket gör dem otillgängliga för många. Jag tyckte inte att det skulle vara på detta viset och därför valde jag att starta Beauty Planet.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Det är flera saker som styr. Först väljer vi att ta in ett bassortiment från de större varumärkena. Sedan väljer vi att ta in produkter som vi själva tycker är väldigt bra men som kanske inte är så lätta att få tag på överallt i Sverige. Vi lyssnar även mycket på våra kunder och deras önskemål.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på Beauty Planet 2008.
– Vi har precis utökat vårt sortiment med makeup från YSL. Det är jättesnygga produkter som håller högsta kvalitet. Trots det kostar de inte skjortan om man köper dem hos oss. Det kommer att hända väldigt mycket inom vårt sortiment detta år, men vad som kommer att ske är en överraskning.

pil Vilken är din favoritprodukt på Beauty Planet just nu?
– Mina favoritprodukter är, då jag är kille, hudvården för män från Shiseido. Produkterna är kvalitetsmässigt några av de bästa på marknaden och har absolut de snyggaste flaskorna. Vore jag tjej så skulle jag definitivt gilla makeupen från YSL, för snyggare och elgantare förpackningar är svåra att hitta.

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Att förstå sina kunders behov, eftersom jag inte träffar dem i verkligheten.

pil Tror du Beauty Planet finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Ja det tror jag. Beauty Planet kommer att vara en av de största och absolut ledande webbutikerna inom skönhetsprodukter.

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Nej, däremot kan det vara en extra service. Problemet dock med att butiken har en egen blogg är att den inte är oberoende och därför inte alltid är trovärdig.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Jag handlar det mesta på nätet för att jag tycker att det är bekvämt, billigare och tidssparande. 1996 köpte jag min första bok på nätet från England och sedan dess har jag fortsatt att handla, mestadels inom EU. Senast igår köpte jag ett badkar och en duschblandare på nätet från Tyskland.

Tack Björn för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

0 kommentarer

  • Linda

    Tänkte bara tipsa om att jag hittade en American Apparel-liknande klänning på Indiska, tro det eller ej! Fanns i svart, grått och cerise! Bild på bloggen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.