Barn,  Design

Syprojekt: kjol blir klänning

Syprojekt: kjol blir klänning

Den här kjolen köpte jag på Åhlens rea för 50 kr. Fint mönster och gulligt med underkjolen med spets. Den skulle passa utmärkt att sy om till en liten a-linjeformad klänning som Olivia kan ha i sommar. Om man sätter dit axelband och två röda knappar så kommer det bli perfekt.

Nu är bara frågan hur jag ska klippa i kjolen för att få det så bra som möjligt och återanvända dragkedjan på ett bra sätt. Kanske bäst jag väntar och rådfrågar mamma när hon kommer hit om några veckor 🙂

0 kommentarer

 • Åsa

  Förslag:
  Om dragkedjan inte går upp i linningen (då är det förmodligen en knapp i stället i linningen) kan du sprätta loss hela linningen, sy vanligt resårband allra högst upp i “rynkningen” på kjolen och sen sy axelband av linningen. Fördelen med det är att dt går supersnabbt pga att du slipper klippa i kjolen + sy om alla sidsömmar. Nackdel (?bara gulligt??) är att klänningen blir extremt vid.

  Om dragkedjan når ända överst i linningen kan du försiktigt sprätta loss linningen från kjolen “på sidorna” dvs så att linningen sitter kvar i ett ca 13cm långt stycke mitt fram och mitt bak. Sen viker du linningen 90 grader och syr fast så att det bildas axelband, klipper klänningen så som du visar på lilla bilden och fätr + syr alla sömmar på klänningen och runt axelbanden.

  Oj, så svårt att förklara i skriven text. Kanske bäst att vänta på mamma ändå?

 • Johanna

  Mammor brukar ha den härliga förmågan att styra upp projekt likt ditt. Jag gör oftast inget utan att ha rådfrågat min mycket sykunniga mor. Trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.