Veckans butik

Veckans butik: Parfym.se

Veckans butik: Parfym.se

PerParfym.se var snäll och ställde upp och svarade på mina frågor den här veckan.

pil Hur länge har butiken funnits och hur kommer det sig att du/ni startade den?
– Jag började att arbeta med idén och företaget under mitten av 2004, det dröjde dock ända fram till i mitten av våren 2005 innan jag kunde öppna hemsidan.

pil Hur bestämmer du vilka produkter och märken du ska köpa in?
– Vi försöker erbjuda alla märken våra kunder efterfrågar, dock håller vi hos till det lite mer exklusiva eftersom det är dessa det finns pengar att spara på. Vi kan dock inte sälja alla märken eftersom många modehus motarbetar att deras produkter säljs på nätet. Vi satsar även en hel del på märken/produkter som är svåra att finna i Sverige eller som har slutat att säljas helt här. Sverige är ju trots allt ett ganska litet land och utbudet ute i de större länderna i Europa är förstås desto större.

pil Berätta om några spännande märken/produkter eller något annat kul som kommer hända på Parfym.se 2008.
– Det största är förstås att vi för bara en vecka sedan lanserade våra två nya avdelningar för makeup och hudvård. Dessa kommer vi att jobba med för fullt och sortimentet kommer att öka snabbt under hela 2008.

pil Vilken är din favoritprodukt på Parfym.se just nu?
– Personligen är det Biotherms hudvårdsserie som jag tidigare har fått köpa på stan, nu kan jag köpa den av mig själv istället. J

pil Vad är det svåraste med att driva en butik på nätet?
– Just nu går allt väldigt bra men i början var det förstås svårt att hitta kunder och få dem att känna sig säkra på att vi var ett seriöst företag. Dels är man ju rädd för nätskojare och när vi dessutom säljer märkesprodukter blir misstankarna extra stora om märkeskopior o.s.v.

pil Tror du Parfym.se finns kvar om 10 år och tror du i så fall näthandeln har förändrats på något sätt?
– Givetvis finns Parfym.se kvar om tio år vare sig jag är med och driver det eller om kanske någon annan har tagit över. Den stora skillnaden är att det kommer vara extremt mycket större om 10 år. Allt fler marknader öppnar upp för näthandel och med tiden kommer allt fler att vänja sig och känna sig tryggare.

pil Är det viktigt att man som nätbutik även har en blogg?
– Viktigt är nog fel ord, men jag tror absolut att det är en stor fördel och många som uppskattar det! Jag har faktiskt själv lite tankar kring en blogg till Parfym.se, mer än så kan jag dock inte avslöja i dagsläget.

pil Handlar du själv mycket på nätet, vad och var i så fall?
– Jag handlar en hel del, men det är framförallt CD-skivor, filmer, biljetter och DVD-boxar. Jag är nog ingen trogen kund mot någon, jag brukar ofta göra prisjämförelser innan jag handlar något.

Tack Per för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.