Mode,  Shoppat

Jodhpurs hos H&M

Jodhpurs hos H&M

H&M har nu fått in jodhpurs (ridbyxor) i beige, grönt och mörkgrå. Jag vet att de hade liknande på Zara tidigare men jag har aldrig lyckats hitta dem. I sommar kommer ni garanterat få se mig i morfarsfars gamla frackskjorta, bälte från Calvin Klein, byxorna från H&M och skor från Roberto Durville.

Sophie har ett bra inlägg här där man kan läsa mer om jodhpurs och dess historia.

ps. Nej, jag får inte betalt för att blogga om H&M, det har bara blivit en massa tips därifrån den sista tiden.

0 kommentarer

 • Åsa

  Jättesnygga!! Jag köpte ett par förra våren som jag i princip aldrig använt, mest för att jag inte riktigt vet vad jag ska ha för skor till. Såna pumps som du har ser jag ut som en gammal tant i, och sånt är känsligt i min ålder…..(De få gånger jag använde dem hade jag vita “retro-tennisskor” i skinn). Mina skoletter är för vida i skaftet och det blir fulfult att ha dem utanpå byxorna, högklackade stövlar passar inte riktigt heller tycker jag och ballerinas, njaa, inte de jag äger iallafall.
  Har du tips på annan typ av skor som kan passa till?

 • Jessica E

  Måste bara försiktigt inflika att Jodhpurs är låga skor med klack (som avklippta ridstövlar alt stövletter fast med grov klack)….Eller så är vi helt bakvända i vårt stall som går runt och pratar om våra skor när vi säger Jodhpurs och att vi istället borde prata om våra ridbyxor….

 • Åsa

  Jessica E: Jodhpurs är namnet på byxorna, tillhörande skor heter egentligen jodhpurs-skor, men man säger oftast bara jodhpurs även om skorna.
  Ridbyxan jodhpurs har mig veterligen inte varit på modet (annat än i ridhuset, såklart!) sedan nån gång på 80-talet. Det har kanske funnits jodhpurs, men trenden har inte varit värst stor. När jag hade jodhpurs sist var trenden galet stor – jag hade InWears jeansjodhpurs med snörning i sidan, mockajodhpurs med tillhörande väst, samt både beige och mörkgröna twilljodhpurs. Och på den tiden var jag ju lite yngre, då, så då kunde jag ha “tantpumps” utan att känna mig som en tant. Annat är det nuförtiden;))

 • Ida

  Såg jodphursen idag på zara i sundsvall, nedsatta till 129 kr! Tyvärr var dom otroligt små i storlekarna 🙁 surt sa räven

 • Marie

  Åh snygga! På dej i alla fall! Det är kanske så att man skulle våga sej på ett par! På vilken avdelning finns de på H&M? Trend?

 • MiaShopping

  Åsa: Jag tror att jesus-sandaler skulle passa bra till. Tror verkligen inte att du ser ut som en tant med pumps!
  Jessica E: Tydligen så är det samma namn på byxorna som på skorna. Jag blev lite förvånad själv.
  Vera, donnasandra & Karin: Tack!
  Nadde: Jag använder de där skorna alldeles för sällan.
  Fröken SötSur & Linda K: Tusen tack!
  Åsa: Tack för att du hjälper mig att svara!
  Att ha de gott: Tack!
  Ida: Oj, vilket kap. Synd att de var så små.
  Marie: Tack, ja det var på H&M Trend.

 • Åsa

  Jesussandaler blir bra – jag har inga såna och gillar verkligen att ha en anledning att köpa ett par skor, tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.