Foton från förr

Foton från förr: Frostviksdräkten

Foton från förr: Frostviksdräkten

Så här såg jag ut när jag slutade nian. Klädd i Frostvikens folkdräkt som jag sytt på syslöjden under mina tre högstadieår. Det var mycket slit och flera kvällar och helger som gick åt för att få den klar. Mest komplicerat var nog att knyppla spetsen till mössan. Västen, skjortan, kjolen, förklädet, väskan och mössan är alla sydda förhand enligt kostens alla regler. Under två veckor i träslöjden gjorde jag även spännet till väskan som är gjort av mässing (?). Smyckena (örhängen, brosch och spännen på skorna) har alla en instansad brunkulla (Jämtlands nationalblomma). Mamma har vävt tyget till kjolen och västen, men annars stod skolan för allt material.

Jag kan nog säga att detta är de dyraste plaggen jag äger med tänkte på all tid jag lagt ner. Du får garanterat betala flera tusen för att få en uppsydd.

Kan du tänka dig bära detta igen: Med tanke på att jag bara använt dräkten två gånger i mitt liv så måste jag nog försöka använda den några gånger till 🙂

Betyg: betygbetygbetygbetygbetyg

Motivering: Högsta betyg pga allt arbete som ligger bakom.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.