Mode

Lisa Billvik får Svenska Moderådets stipendium

Lisa Billvik får Svenska Moderådets stipendium

Svenska Moderådet fastnade för Beckmansstudenten Lisa Billviks examenskollektion i år.

Motiveringen lyder så här: ”Bärbart? Ibland ser vi kreationer som snuddar vid konst. Ett förhöjt designuttryck. Just skoltiden är en period där kreativiteten inte bara uppmuntras, utan får flöda fritt. Att skapa strikt kommersiellt behöver inte vara ett mål i sig. Vi fastnade för en kollektion som tangerar det surrealistiska. Inslag av förskjutna proportioner utanför plaggens gränser och som kittlar fantasin. Vad döljer sig under vadderingarna? Som pricken över i, en fantastisk serie illustrationer som väl accentuerar idén med kollektionen.”

Grattis Lisa!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.