Design,  Mode

Moderelaterat från Berghs slututställning

Berghs slututställning

Idag kl. 12 öppnade Berghs elever upp lokalerna på Sveavägen 34 och bjöd in till visning av alla slututställningar.

Det är alltid kul att se avgångselevernas examensprojekt, man blir så inspirerad.

1. Anna Björner har gjort en reflex som passa perfekt till kappan.

“Jag vill lösa ett vardagsproblem med hjälp av design. Fler människor ska synas i mörkret. Reflexion of står för återkastelse av ljus, men även en tanke. Reflexion of är en gåva att ge till dem man verkligen bryr sig om och vill lysa upp. En gåva som skänker omtanke och som sätter mottagaren i fokus. Ljuset sprids i detta smycke och omtanken sprids nära och kära emellan.”

2. Kjolen från märket Nordic Grace är superfin. Så här beskriver Mathias Eriksson sitt projekt:

“För att slå sig in på en redan fullproppad modemarknad krävs något alldeles extra och särskiljande unikt, både visuellt och konceptuellt. En lockande utmaning. Jag har arbetat med modedesignern Siri BergnÈhr och tagit fram koncept och grafisk identitet till hennes oetablerade klädmärke Nordic Grace. Ett märke med attityd, självdistans och lekfullhet som erbjuder spännande detaljer för den lite mer intellektuella och modemedvetna”.

3. Daniel Låftman har gjort en bok om sneakerkultur.

“Snörd är en bok om sneakerkultur. Som samlare själv vet jag att många har frågor och undrar vad som driver en. Det här är en bok som tar upp just de frågorna och samtidigt ifrågasätter om det över huvudtaget finns en kultur. Fem personer intervjuas och svarar på vad de har för bakgrund i och inställning till kulturen.”

Både imorgon och på söndag har de öppet från 12-18.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.