Modeaktiviteter,  Skor

Till alla skoälskare

Bild på stövlar Fredag den 3 februari kl. 15 så borde du som är skoälskare bege dig till Livrustkammaren och lyssna på en föreläsning av Lotta Lewenhaupt. Lotta är modejournalist och har bland annat skrivit boken Modeboken 1900–2000 som står i min bokhylla. I sin förläsning som heter “Vi som älskar skor” berättar hon bland annat om sköna skor, förföriska skor, trendskapande skor – och skor som ögongodis.

Det finns även två andra förläsningar som låter intressanta:

10/2 kl 15.00 Rätt sätt och vett i skorna
17/2 kl 15.00 Skornas roll i stylistens värld
– makt, flärd & magi.

Biljetterna kostar 100 kr och man måste boka innan. Självklart så kan man samtidigt besöka utställningen som heter “Skor ger mer makt flärd magi” och titta på en samling av skor och stövlar som har använts vid kungliga ceremonier som kröningar och bröllop, i krig och till vardags.

Läs mer om allt på Livrustkammarens sajt

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.